Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρομπότ με καθήκοντα …νοσοκόμας

Ρομπότ με καθήκοντα …νοσοκόμας

Ένας Ιάπωνας επιστήμονας του πανεπιστημίου της Οσάκα, παρουσίασε ένα ρομπότ με χαρακτηριστικά γυναίκας στο οποίο σκοπεύει να αναθέσει καθήκοντα… νοσοκόμας.

Ο καθηγητής Χιρόσι Ισιγκούρο, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει μια οικογένεια ρομπότ με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, υποστηρίζει ότι αυτή τη φορά έφτιαξε μια “τεχνητή” γυναίκα με πιο φυσικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες.

“Η νέα τεχνολογία προκαλεί πάντα αμφιβολίες και αρνητικές απόψεις”, είπε και πρόσθεσε ότι η ομάδα του θέλει να φτιάξει ρομπότ που θα μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα. 

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το ρομπότ χαμογέλασε και έσμιξε τα φρύδια σε ένδειξη θυμού, μιμούμενο τη νεαρή γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο για την κατασκευή του. Οι εκφράσεις του προσώπου της γυναίκας κινηματογραφήθηκαν από μια κάμερα και μεταδόθηκαν μέσω ηλεκτρικών σημάτων στο ρομπότ. “Ήταν σαν να έχω δίδυμη αδελφή”, είπε η νεαρή κοπέλα.

Το ρομπότ, που αποκαλείται “Geminoid-TMF”, θα πωλείται έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων γεν (περίπου 80.000 ευρώ). Θα εκτεθεί σε ένα μουσείο επιστημών και θα χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε ένα νοσοκομείο για να κρατά συντροφιά στους ασθενείς.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε