Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Sony VAIO Z Series: λεπτό και πανάλαφρο

Ζυγίζοντας λίγο παραπάνω από ένα κιλό, το νέο notebook VAIO Z Series από τη Sony δημιουργήθηκε για τους επαγγελματίες που βρίσκονται εν κινήσει συχνά και απαιτούν απόλυτες επιδόσεις σε συνδυασμό με τη μέγιστη φορητότητα.

Το VAIO Z συνδυάζει το εξαιρετικό στιλ με ποιοτικό υλικό από ανθρακονήματα, χωρίς να κάνει καμία παραχώρηση στις προδιαγραφές και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά παραγωγικότητας. Στο γραφείο ή στο δρόμο, αυτό το κορυφαίο στην κλάση του business-notebook βοηθά τους απαιτητικούς χρήστες να εργάζονται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χάρη στην απόλυτη «εν κινήσει» δύναμη του.

Το ολοκαίνουργιο VAIO Z ανεβάζει το πρωτοποριακό στιλ της Sony σε νέα επίπεδα, με σώμα ‘full flat’ και καπάκι οθόνης από ανθεκτικό, υπερελαφρύ ανθρακόνημα. Με βάρος λιγότερο από 1,2 κιλά και πάχος μόλις 16,65 χλστ., το νέο VAIO Z είναι ο ιδανικός σύντροφος για επαγγελματίες που βρίσκονται εν κινήσει και απαιτούν μεγαλύτερη δύναμη και λιγότερο βάρος στις αποσκευές τους.

Η χρηστικότητά του εν κινήσει βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με τον οπίσθιο φωτισμό του πληκτρολογίου, τη μεγάλη περιοχή επαφής της παλάμης και το νέο, εργονομικό touchpad χωρίς πλήκτρα. Η οθόνη VAIO Display Premium των 33,2 εκ. (13.1”), με ανάλυση 1600Χ900, διαθέτει αντι-ανακλαστική επίστρωση, η οποία αποκόπτει την ανάκλαση από το φως που πέφτει απευθείας στην οθόνη και διασφαλίζει την αναπαραγωγή ζωντανών χρωμάτων.

Από το πιο εξελιγμένο notebook VAIO μέχρι σήμερα, δε θα περιμένατε τίποτα λιγότερο από κορυφαίες επιδόσεις. Η τελευταία γενιά επεξεργαστών σταθερού βολτάζ Intel Core i7 συνδυάζεται αρμονικά με την ταχύτατη μνήμη DDR3 SDRAM και το δίσκο στερεάς κατάστασης SSD RAID των 256 GB και ανταπεξέρχονται με χαρακτηριστική ευκολία, ακόμη και στο μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

Ακόμη περισσότερη φινέτσα προσθέτει η λειτουργία Quick Boot, που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο όταν βιάζεστε, φορτώνοντας τα Genuine Windows 7 Professional έως και 50% πιο γρήγορα από τα συμβατικά notebook της αγοράς. Το ενσωματωμένο σύστημα VAIO everywair, σε επιλεγμένα μοντέλα, σας προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 3G WWAN, μέσω του δικού σας παρόχου ευρυζωνικής σύνδεσης.

Η δύναμη του VAIO Z Series εκτοξεύτηκε σε νέα ύψη με την εκπληκτική μονάδα Power Media Dock2 την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε προαιρετικά. Αυτή η μονάδα επέκτασης αποτελείται από ένα κομμάτι και συνδέεται με το VAIO μέσω ενός οπτικού καλωδίου. Ο ειδικός σύνδεσμος μπορεί να συνδέσει τις απλές συσκευές USB με το VAIO όταν δεν είναι docked.

Χάρη στην υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (Input/Output) που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των κυκλωμάτων του με το κωδικό όνομα ‘Light Peak’, το Power Media Dock βελτιώνει θεαματικά την απόδοση των γραφικών, ενώ προσφέρει μια σειρά επιπλέον επιλογών για συνδέσεις. Διαθέτει οδηγό οπτικού δίσκου για ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στον επαγγελματικό τομέα και απολαυστική HD ψυχαγωγία. Η μονάδα συνοδεύεται από τη δική της ειδικά σχεδιασμένη, κομψή βάση στήριξης.

Με την προσθήκη του Power Media Dock, το VAIO Z μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και τέσσερις οθόνες (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του notebook) μέσω εξόδων HDMI και/ή VGA.

Με αυτή τη δυνατότητα, το VAIO Z καθίσταται μια ελκυστική επιλογή για επαγγελματίες που ασχολούνται με το design, τα οικονομικά ή τις θετικές επιστήμες, και χρειάζεται να δουλεύουν σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα. Η νέας γενιάς κάρτα γραφικών AMD Radeon HD με 1 GB VRAM, διαχειρίζεται χωρίς πρόβλημα απαιτητικές εφαρμογές γραφικών, από 3D CAD μέχρι και παιχνίδια.

Όταν η μονάδα βρίσκεται συνδεδεμένη, οι επιλογές συνδεσιμότητας πολλαπλασιάζονται με τις επιπλέον θύρες USB και τις εξόδους VGA και HDMI. Το Power Media Dock διαθέτει, επίσης, θέση για οδηγό οπτικού δίσκου, η οποία μπορεί να δεχθεί οδηγό Blu-ray Disc ή SuperMulti combo. Τα παιχνίδια και οι ταινίες από DVD ή από Blu-ray Disc ακούγονται, τόσο καλά, όσο καλά προβάλλονται, χάρη στο τελευταίας γενιάς σύστημα Dolby Home Theater v4.

Το VAIO Z έχει υιοθετήσει το επαναστατικό concept ‘sheet battery’, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα φετινά μοντέλα της σειράς VAIO S. Η εσωτερική μπαταρία πολυμερών λιθίου δίνει ενέργεια μέχρι και για 7 ώρες εργασίας2. Συμπληρώνεται από μία δεύτερη, επίπεδη και λεπτή μπαταρία πολυμερών λιθίου, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε προαιρετικά.

Η μπαταρία αυτή, τύπου “extended sheet”, μπορεί να φορτιστεί ανεξάρτητα από το PC και να προσαρμοστεί χωρίς να αφαιρεθεί η εσωτερική μπαταρία. Η δεύτερη μπαταρία προσαρμόζεται επίσης χωρίς να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το PC, εκτοξεύοντας το χρόνο εργασίας εν κινήσει μέχρι και στις 14 ώρες2, για να δουλεύετε μέρα-νύχτα, ακόμη και αν βρίσκεστε μακριά από πρίζα παροχής ρεύματος.

Το VAIO Z προσφέρει μια ακόμα πιο πλούσια εμπειρία επικοινωνίας, αν έρχεστε σε επαφή με τους συνεργάτες σας μέσω τηλεδιάσκεψης ή web chat. Η HD web camera με τεχνολογία Exmor εξασφαλίζει απόδοση βίντεο πλούσια σε λεπτομέρειες, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Υπάρχει μια πλήρης γκάμα αυθεντικών αξεσουάρ Sony, σχεδιασμένα να ταιριάζουν στο στιλ και να συμπληρώνουν την εμφάνιση αλλά και την απόδοση του δικού σας VAIO. Πολλές ακόμη επιλογές στην διαμόρφωση του VAIO Z –περιλαμβανομένης και οθόνης LCD Full HD (1920 Χ 1080)– είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για αγορές online από το Sony Store.

Τα νέα υπέρ-φορητά notebook υψηλών επιδόσεων VAIO Z Series του 2011 θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από τα τέλη Ιουλίου 2011 (η ακριβής ημερομηνία διάθεσης διαφέρει από χώρα σε χώρα).

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε