Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Στα καταστήματα τα νέα Windows Phone 7

Οι αντίπαλοι του iPhone και των συσκευών Android, τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft κυκλοφόρησαν την Τρίτη στα καταστήματα δύο αμερικανικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Στην Ελλάδα, οι πρώτες συσκευές Windows Phone 7 αναμένονται στα μέσα έως τέλη Νοεμβρίου από τις Samsung, LG και HTC.

Το Windows Phone 7 δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία ευκαιρία της Microsoft να ανακτήσει το χαμένο μερίδιό της στην αγορά των smartphone, εκτιμούν αναλυτές.

Στις ΗΠΑ, το νέο λογισμικό έκανε ντεμπούτο σε τρία κινητά: Τα Samsung Focus και το HTC Surround, διαθέσιμα στα καταστήματα της AT&T, και το HTC HD7, στα καταστήματα της T-Mobile.

Το Windows Phone 7 κυκλοφορούν ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη, όπου, φαίνεται να πετυχαίνει ικανοποιητικές πωλήσεις.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου λειτουργικού συστήματος, που διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση Windows Mobile 6.5, είναι η υποστήριξη για οθόνες αφής -τα εικονίδια των εφαρμογών εμφανίζονται ως «πλακάκια», τα οποία ο χρήστης μπορεί να μετακινεί πάνω στην οθόνη.

Πάνω από 1.000 εφαρμογές από ανεξάρτητους προγραμματιστές και εταιρείες λογισμικού εκτιμάται ότι είναι ήδη διαθέσιμες για κατέβασμα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε