Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στα χέρια της αστυνομίας ο “Βασιλιάς του Spam”

Στα χέρια της αστυνομίας ο “Βασιλιάς του Spam”

Ο άνθρωπος που κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στο Facebook με την αποστολή πάνω από 27 εκ. spam μηνυμάτων στους χρήστες του, είναι πλέον στα χέρια της Αστυνομίας.

O Σάνφορντ Γουάλας γνωστός ως ο «βασιλιάς του spam»  βρίσκεται πλεόν στα χέρια των Αρχών της Καλιφόρνια και αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως αυτή της αποστολής πάνω από 27 εκατομμύρια spam mail (“άχρηστα”μηνύματα) σε χρήστες του Facebook.

Ο 43χρονος Αμερικάνος κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, το παραβίαζε τα φίλτρα κατά των spam που διαθέτει το Facebook, “πείθοντας” παράλληλα εκατομμύρια χρήστες να δώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη και για ηθελημένη βλάβη σε προστατευμένο υπολογιστή.

Από την πλευρά του ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αυτές, οι οποίες μπορούν να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως και δέκα χρόνια.

Τέλος από το 2009 το Facebook είχε προβλήματα με το ο Γουάλας και γι’ αυτό το λόγο, του έκανε μήνυση, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει να του απαγορεύσει την πρόσβαση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πράγμα που ο ίδιος σύμφωνα με τους εισαγγελείς δεν τηρούσε…

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε