Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στις αρχές του 2011 θα κυκλοφορήσει φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας

Στις αρχές του 2011 θα κυκλοφορήσει φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.
 

Mόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και “οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011”, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
 
Παρόλα αυτά οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα τέτοια κινητά τηλέφωνα.
 
Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου “αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια” και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία φορτιστών για τα κινητά τηλέφωνα, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και προκαλεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.
 
Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε