Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο Παρίσι και η G8 του… internet!

H eG8 είναι η συνάντηση κορυφής αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες που θα γίνει στο Παρίσι δύο μέρες πριν από τη G8.

H πρωτότυπη αυτή συνάντηση, οργανώνεται για πρώτη φορά και όλα τα βλέμματα της τεχνολογίας θα είναι στραμμένα στην πόλη του φωτός αφού εκεί θα παρευρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα του Διαδικτύου.

Μάλιστα ο τόπος διεξαγωγής της στο Παρίσι ήταν θέλημα του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πιστεύει οτι είναι πολύ καλή ιδέα να συνδυαστούν οι δύο συναντήσεις (G8,eG8) την ίδια εβδομάδα κι έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιους αντιπροσώπους της eG8 να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη G8.

Η eG8 γίνεται, στους κήπους των Τουϊλερί δίπλα από το μουσείο του Λούβρου, όπου έχουν στηθεί ειδικές σκηνές ενώ αναμένεται να έρθει μεγάλος αριθμός νέων, φανατικών του Ιντερνετ, οι οποίοι θα μπορέσουν να δούν από κοντάτον Έρικ Σμιντ, (πρόεδρο της Google), τον Μπιλ Γκέιτς, τον Τζίμι Γουέιλς, της Διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, και τον Τζακ Μα της Alibaba, μιας κινεζικής εταιρίας που ειδικεύεται στις συναλλαγές επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου.

Επίσης το παρών θα δώσουν και οι επικεφαλής πολλών γαλλικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και πολλών άλλων εταιριών.

Το βασικό θέμα της συνάντησης αυτής, θα είναι γύρω από τον ρόλο που μπορεί να παίξει το Διαδίκτυο στην οικονομική ανάπτυξη, την ικανότητά του να επιφέρει αλλαγές παγκοσμίως, ή ακόμα να ενθαρρύνει στη δημιουργία επιχειρήσεων.

Η συνάντηση eG8 σίγουρα είναι μία πρόκληση για τους Γάλλους αφού αν καταφέρουν και τραβήξουν το ενδιαφέρον της G8 τότε ίσως να έχουν εγκαινιάσει μια νέα συνάντηση κορυφής.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε