Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συμφωνία Microsoft – LG για τις πατέντες!

H LG υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για τις πατέντες που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές της.

Η Microsoft και η LG έχει υπογράψει μια συμφωνία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει τα tablets της LG, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, οι οποίες τρέχουν Android και Chrome OS.

Για την ώρα, οι όροι της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών δεν έχουν αποκαλυφθεί, παρολ’ αυτά όμως η κίνηση αυτή της Microsoft δεν έχει γίνει για πρώτη φορά μιας και στο παρελθόν η εταιρία έχει κλείσει συμφωνίες με εταιρίες όπως η Samsung, η HTC και η Acer που χρησιμοποιούν Android λειτουργικό.

H συμφωνία με την LG σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες εταιρίες που έχει συμφωνήσει η Microsoft, σημαίνει ότι πάνω από το 70% όλων των Android smartphones που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ θα καλύπτονται από το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Microsoft.

Έτσι λοιπόν όποιος πουλάει από εδώ και μπρος κάποιο κινητό ή tablet της LG, θα πληρώνει και ένα ποσό για την χρήση των πατεντών της Microsoft, τις οποίες υποτίθεται ότι παραβιάζουν τα Android και Chrome OS.

Τέλος η Microsoft, συνεχίζει τις διαμάχες με τις εταιρίες που δεν έχουν υπογράψει κάποια συμφωνία όπως είναι η Motorola και η Barnes & Noble.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε