Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνέντευξη με τον Νίκο Μπάμπαλη, Γενικό Διευθυντή Δικτύου της WIND

Συνέντευξη με τον Νίκο Μπάμπαλη, Γενικό Διευθυντή Δικτύου της WIND

Ο γενικός διευθυντής της WIND μας μιλάει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας.

Κε Μπάμπαλη είδαμε στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να αξιοποιείται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της WIND σε exit poll. Πώς έγινε αυτό πραγματικότητα? 
Πραγματικά, αξιοποιήσαμε το νέο εκσυγχρονισμένο 3G δίκτυο της WIND για την υλοποίηση του πρώτου ψηφιακού exit poll στη χώρα μας σε συνεργασία με την εταιρεία έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Metron Analysis. Την αρχή κάναμε στις εκλογές του Μαίου, ενώ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το υλοποιήσαμε σε τριπλάσια σημεία με πλήρη επιτυχία σε ό,τι αφορά τόσο τη συγκέντρωση όσο και τη μεταφορά των δεδομένων.
 
Σε τι συνίσταται με δυο λόγια ο εκσυγχρονισμός του δικτύου 3G της WIND?
Ουσιαστικά μιλάμε για ταχύτητες που αγγίζουν τα 42Mbps. Οι τόσο υψηλές ταχύτητες επιτυγχάνονται χάρη στο νέο εξοπλισμό ραδιοδικτύου και σημαίνουν καλύτερη εμπειρία mobile broadband για τους χρήστες όπου και αν βρίσκονται. 
 
Τι σημαίνει καλύτερη εμπειρία mobile broadband?
Η εμπειρία αυτή αφορά τόσο σε καλύτερη ποιότητα στις συνομιλίες, όσο και σε ταχύτερη πλοήγηση στο internet και καλύτερη απόδοση σε multimedia εφαρμογές όπως Video Call και Video Conference. Ένα απλό παράδειγμα: οι συνδρομητές μας μπορούν πλέον να «κατεβάζουν» αρχεία και σελίδες 6-8 φορές πιο γρήγορα.
 
Πρόκειται για έργο δύσκολο και μακράς διάρκειας?
Αρκεί να αναφέρω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στη χώρα και το οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 ενώ θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα τριετίας, καθώς περιλαμβάνει αντικατάσταση δομικών στοιχείων του ραδιοδικτύου μας, καθώς και όλης της πρώτης βαθμίδας του Δικτύου Μετάδοσης. Αυτές οι τεχνικές αλλαγές κάνουν πλέον απτές τις έννοιες «Σύγκλιση, Ευρυζωνικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ανάπτυξη». Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα οικολογικό δίκτυο που είναι συγχρόνως και πιο οικονομικό.

Τολμάτε επενδύσεις σε μια δύσκολη εποχή.  
Η WIND στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της έχει επενδύσει πάνω από 2,2 € δις. σε δίκτυα και υποδομές, τα οποία προσφέρουν πολλαπλάσια αξία στην ελληνική παραγωγική δομή και οικονομία. Το έργο εκσυγχρονισμού που έχει ανατεθεί στην Huawei και βρίσκεται σε εξέλιξη θα απορροφήσει αντίστοιχα επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, για τις οποίες έχουμε πάρει το πράσινο φως από τους μετόχους μας, που είναι ξένοι επενδυτές. Εξάλλου, η κινητή ευρυζωνικότητα είναι κυρίαρχη τάση σε διεθνές επίπεδο
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε