Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα διαδικτυακά εγκλήματα κόστισαν 110 δις δολάρια το περασμένο έτος

Τα διαδικτυακά εγκλήματα κόστισαν 110 δις δολάρια το περασμένο έτος

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Norton, οι καταναλωτές μόνο στις ΗΠΑ που δεν είναι διασφαλισμένοι από επιθέσεις hacking, malware και phishing έχασαν συνολικά 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια  το 2011.

Η ετήσια έκθεση Norton Cybercrime, αναλύει το πώς επηρεάζει το διαδικτυακό έγκλημα τους καταναλωτές και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια λόγω της αναδυόμενης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του cloud computing και των φορητών συσκευών. 
 
Η φετινή έκθεση, που περιλαμβάνει 13.000 συμμετέχοντες σε 24 χώρες, ηλικίας 18-64 ετών, αναφέρει ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ που δεν ήταν διασφαλισμένοι από επιθέσεις hacking, malware και phishing έχασαν 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος. 
 
Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσό αυτό ανέρχεται σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει μια αύξηση στα εγκλήματα μέσω των κοινωνικών δικτύων και της κινητής τεχνολογίας. Το 21% έχει πέσει θύμα σε κάποια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω του smartphone του. 

 
Συγκεκριμένα, στο 15% των χρηστών κοινωνικών δικτύων έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός τους, ενώ 1 στους 10 έχει πέσει θύμα ψεύτικων συνδέσεων ή απάτης. Αν και οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου έχουν λάβει τα βασικά μέτρα για να προστατευθούν, το 40% δεν χρησιμοποιεί σύνθετους κωδικούς πρόσβασης και το 1/3 δεν φοβάται να πληκτρολογήσει ευαίσθητες πληροφορίες σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες.
 
Κατά την πρόσβαση τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το 44% κάνει χρήση μη ασφαλούς ασύρματης σύνδεσης, Wi-Fi, και το 40% δεν γνωρίζει πως τα malware μπορούν να παραβιάσουν πλήρως ένα σύστημα και να ανακτήσουν το σύνολο των κωδικών πρόσβασης σε e-mail,social networks,e-banking κ.α. Επιπλέον το 55% των συμμετεχόντων δεν είναι σίγουρο αν το σύστημά του είναι ασφαλές.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε