Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα video games επηρεάζουν μέρη του εγκεφάλου;

Μία έρευνα έδειξε οτι οι ορισμένα σημεία του εγκεφάλου των φανατικών gamers διαφέρουν από αυτά εκείνων που δεν παίζουν καθόλου video games.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης και το Charité του Βερολίνου, ανέλυσαν 150 εικόνες μαγνητικής τομογραφίας, που έγιναν σε 14χρονους μαθητές, που παίζουν αρκετό καιρό videogames και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι παίζουν συχνά video games παρουσιάζουν υψηλή ποσότητα «φαιάς ουσίας» σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου τους.

Σύμφωνα με την έρευνα σε όσους παίζουν με τις ώρες  video games, εντοπίστηκαν αλλαγές σε μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον εθισμό.
 
Αυτό το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές από τους ερευνητές που προσπαθούν να κατανοήσουν εάν αυτό οφείλεται όντως σε εθισμό ή απλά σε συνήθεια για την ώρα πάντως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά μιας και ακόμα οι ερευνητές δεν μπορούν να κατανοήσουν αν αυτές οι αλλαγές στα συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, είναι αποτέλεσμα του παρατεταμένου παιξίματος ή αν η αλλαγή αυτή οφείλεται στις καθημερινές συνήθειες που έχουν φανατικοί gamers.

Πάντως το τμήμα Νευρολογίας του Imperial College του Λονδίνου, υποστηρίζει οτι οι μελέτες αυτές είναι σημαντικές γιατί δίνουν πληροφορίες και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν οι επιστήμονες να καταλάβουν εάν οι αλλαγές των ποσοτήτων φαιάς ουσίας είναι η αιτία ή η συνέπεια της “κατάχρησης” όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η εγκεφαλική δραστηριότητα πιο στενά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε