Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα videogames μας κάνουν χαρούμενους!

Μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Essex εξηγεί γιατί πολλά από τα videogames όταν τα παίζουμε μας φτιάχνουν τη διάθεση.

Όσοι παίζουν φανατικά video games, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, παίζουν γιατί προσπαθούν, να φθάσουν πιο κοντά στον ιδεατό εαυτό τους και όχι όπως πολλοί νομίζουν για να ξεφύγουν από την καθημερινή τους ζωή.

Γι’ αυτό το λόγο, videogames πρώτου προσώπου ή First person games, είναι τόσο ευχάριστα κι εθιστικά για τους παίκτες επειδή τους δίνουν  μία νέα ταυτότητα κάθε φορά διαφορετική…

Έτσι μπορούν να δοκιμάσουν μέσα από το παιχνίδι, διάφορα χαρακτηριστικά που φαντάζονται για τον εαυτό τους, όπως η ικανότητα να πετάνε, να γίνονται αόρατοι, ή ακόμα και να γίνονται εξωστρεφείς και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Essex που έκαναν την έρευνα, ανακάλυψαν ότι δίνοντας σε κάποιο χρήστη νέα ταυτότητα στο παιχνίδι, τον έκανε να αισθάνεται πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

Επίσης όπως φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας, οι παίκτες που δενόντουσαν με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού, το απολάμβαναν περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν τίποτα κοινό.

Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν εκατοντάδες παίκτες στο μέσα στο εργαστήριο του πανεπιστημίου καθώς και χιλιάδες ακόμα μέσα από το σπίτι τους.

Τέλος στο ερωτηματολόγιο που είχε μοιραστεί σε κάθε παίκτη που συμμετείχε στην έρευνα ρωτούσε για τον βαθμό ευχαρίστησης που προσέφερε το κάθε παιχνίδι καθώς και τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να υιοθετήσει από το χαρακτήρα του παιχνιδιού.

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν οτι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τους ήρωες εκείνους με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαν και οι ίδιοι να έχουν, πράγμα που τους έκανε χαρούμενους

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε