Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων

Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων

Tρόποι χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση “Tech4Good: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των Εθελοντικών Οργανώσεων” που πραγματοποίησε στα γραφεία της η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με τη Eurocharity.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων που αναπτύσσει η Microsoft, επιδιώκοντας την αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής προόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft υποστηρίζει το έργο Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών παρέχοντάς τους δωρεάν λογισμικό, καθώς και ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους που αυτοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εποικοδομητικά τα εργαλεία της πληροφορικής, επιτυγχάνοντας καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και υποδομών. 
 
Για το λόγο αυτό, η Microsoft Ελλάς έχει καθιερώσει από το 2009 την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων πληροφορεί τους οργανισμούς αυτούς για τις διευκολύνσεις που η ίδια προσφέρει και παρουσιάζει τρόπους χρήσης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 50 Μη Κυβερνητικοί και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στην Ελλάδα και έχουν αποκτήσει δωρεάν προϊόντα λογισμικού από τη Microsoft.

Στελέχη της Microsoft Ελλάς παρουσίασαν τρόπους αξιοποίησης προϊόντων της Microsoft και συγκεκριμένα των Windows 8, Office 365 και Microsoft Dynamics CRM, αλλά και επιπλέον εφαρμογών στο Cloud από εθελοντικούς οργανισμούς προκειμένου αυτοί να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τις εργασίες τους. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τις σύγχρονες πρακτικές για την εξασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης των εθελοντικών οργανώσεων εν μέσω της οικονομικής κρίσης. 

 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε