Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέλειωσαν οι διαμάχες μεταξύ Apple και HTC!

Τέλειωσαν οι διαμάχες μεταξύ Apple και HTC!

Σίγουρα πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας την ανακοίνωση της Apple και της HTC.

Οι δύο εταιρίες τελικά συμφώνησαν να αποσύρουν από κοινού όλες τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί και υπέγραψαν επιτέλους συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ τους για την επόμενη δεκαετία.
 
Οι διαμάχες των δύο εταιριών είχαν αρχίσει το 2010, όταν η Apple μήνυσε την HTC για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονταν με το iPhone και το δικαστήριο τη δικαίωσε αρκετές φορές ενώ ακόμα και ηΔιεθνής Επιτροπή Εμπορίου είχε μάλιστα απαγορεύσει προσωρινά την πώληση δυο συσκευών της HTC, του One X και του Evo 4G LTE.
 
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών στόχος τους είναι η κατάργηση των δικαστικών διαμαχών και η επιστροφή στην καινοτομία χωρίς όμως να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για τους όρους της συμφωνίας τους.
 
Η κίνηση αυτή της Apple να συμφωνήσει με την HTC  μας δείχνει οτι η εταιρεία μάλλον θέλει να αναθεωρήσει την στρατηγική της στον τομέα των δικαστικών διαμαχών που έχει με τους ανταγωνιστές της και αυτό φαίνεται και μέσα από δηλώσεις του ίδιου του Tim Cook οποίος τονίζει οτι μισεί τις δικαστικές διαμάχες απλά θέλει οι άλλοι να εφεύρουν τα δικά τους πράγματα.
 
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα λοιπόν δεν αποκλείεται η Apple να προτείνει κάτι παρόμοιο και στη Samsung πράγμα μάλλον πιο δύσκολο αφού η Samsung κατέχει αρκετά μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά από την HTC ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το δικαστήριο την έχει δικαιώσει.
 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε