Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τίτλοι τέλους για το Limewire στις 31/12

Τίτλοι τέλους για το Limewire στις 31/12

Ρολά κατεβάζει οριστικά την τελευταία μέρα του χρόνου μια από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές στον κόσμο διαδικτυακές υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων μεταξύ χρηστών, το Limewire.

To Limewire επέτρεπε σε εκατομμύρια χρήστες διεθνώς να μοιράζονται μέσω ανταλλαγής και να “κατεβάζουν” δωρεάν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και άλλα αρχεία. Η υπηρεσία, όπως και οι άλλες του είδους της που είναι πολύ δημοφιλείς στο Ίντερνετ εδώ και χρόνια, συναντούν την αντίδραση κυρίως της μουσικής βιομηχανίας, η οποία θεωρεί ότι πλήττεται σοβαρά.

Τον Οκτώβριο, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι το Limewire όντως παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και αποδέχτηκε το αίτημα των δισκογραφικών εταιριών να κλείσει η δημοφιλής υπηρεσία.

“Μετά από τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σταματήσουμε τη δραστηριότητα του Limewire. Παρά την αφοσίωση και τις προσπάθειές μας, η 31η Δεκεμβρίου 2010 θα σημάνει την μέρα που το κατάστημα Limewire θα κλείσει τις εικονικές πύλες του”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τελευταίου. Το Limewire επίσης ανακοίνωσε ότι ματαιώθηκε το σχέδιό του να δημιουργήσει μια ξεχωριστή νόμιμη μουσική υπηρεσία στην αγορά.

Η υπηρεσία είχε ιδρυθεί το 2000 από τον Μαρκ Γκόρντον κι έκτοτε είχε “μπει στο μάτι” των δισκογραφικών εταιριών που κατηγορούσαν το Limewire για “πειρατικές” δραστηριότητες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη για αυτές και τους καλλιτέχνες τους.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε