Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το 38% των χρηστών θα προτιμούσε να καθαρίσει τουαλέτες από το να σκεφτεί έναν νέο κωδικό πρόσβασης!

Το 38% των χρηστών θα προτιμούσε να καθαρίσει τουαλέτες από το να σκεφτεί έναν νέο κωδικό πρόσβασης!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2012 | 10:09
Πρώτη δημοσίευση: 27.08.2012 | 10:09

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των χρηστών που μόνο βαριέται και μόνο στην ιδέα του να αλλάξει κωδικό ή να δημιουργήσει έναν νέο...

Δεδομένου ότι κινούμαστε όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, η ψηφιακή ασφάλεια γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.

Ακούμε συχνά hackers που παραβιάζουν την ασφάλεια συστημάτων και προκαλούν χάος τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.
 
Αλλά η αυξημένη ασφάλεια σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρούμε ασφαλή πολλά ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης. Αν σκέφτεστε ότι έχετε πάρα πολλά… δεν είστε ο μόνος/μόνη!
 
Το 38% από εμάς, πιστεύει ότι πιο εύκολο είναι να συνεισφέρει (μεταφορικά) στην παγκόσμια ειρήνη παρά να ασχοληθεί με την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασς και του υπολογιστή του.
 
Ένα άλλο 38% συμφωνεί με τη δήλωση: “Θα προτιμούσα να κάνω δουλειές του σπιτιού (π.χ. να βάλω πλυντήριο, να πλύνω πιάτα, να καθαρίσω την τουαλέτα) παρά να κάτσω να δημιουργήσω ένα νέο όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης ή να αλλάζω τον κωδικό πρόσβασης σε τακτά διαστήματα”
 
Σχεδόν τρείς στους πέντε ενήλικες έχουν πέντε ή περισσότερους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για το διαδίκτυο, ενώ το 30% έχει τουλάχιστον δέκα και το 8% πάνω από 20.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Janrain. Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.200 ενήλικες από τις ΗΠΑ.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr


   Διαδώστε αυτό το άρθρο