Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το 38% των χρηστών θα προτιμούσε να καθαρίσει τουαλέτες από το να σκεφτεί έναν νέο κωδικό πρόσβασης!

Το 38% των χρηστών θα προτιμούσε να καθαρίσει τουαλέτες από το να σκεφτεί έναν νέο κωδικό πρόσβασης!

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των χρηστών που μόνο βαριέται και μόνο στην ιδέα του να αλλάξει κωδικό ή να δημιουργήσει έναν νέο…

Δεδομένου ότι κινούμαστε όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, η ψηφιακή ασφάλεια γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.

Ακούμε συχνά hackers που παραβιάζουν την ασφάλεια συστημάτων και προκαλούν χάος τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.

 
Αλλά η αυξημένη ασφάλεια σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρούμε ασφαλή πολλά ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης. Αν σκέφτεστε ότι έχετε πάρα πολλά… δεν είστε ο μόνος/μόνη!
 
Το 38% από εμάς, πιστεύει ότι πιο εύκολο είναι να συνεισφέρει (μεταφορικά) στην παγκόσμια ειρήνη παρά να ασχοληθεί με την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασς και του υπολογιστή του.
 
Ένα άλλο 38% συμφωνεί με τη δήλωση: “Θα προτιμούσα να κάνω δουλειές του σπιτιού (π.χ. να βάλω πλυντήριο, να πλύνω πιάτα, να καθαρίσω την τουαλέτα) παρά να κάτσω να δημιουργήσω ένα νέο όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης ή να αλλάζω τον κωδικό πρόσβασης σε τακτά διαστήματα”
 
Σχεδόν τρείς στους πέντε ενήλικες έχουν πέντε ή περισσότερους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για το διαδίκτυο, ενώ το 30% έχει τουλάχιστον δέκα και το 8% πάνω από 20.
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Janrain. Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.200 ενήλικες από τις ΗΠΑ.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε