Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Diaspora είναι online αλλά… για λίγους!

Σε δοκιμαστική λειτουργία μπήκε σήμερα το πολυ-αναμενόμενο site του Diaspora.

To νέο site κοινωνικής δικτύωσης Diaspora, είναι πλέον σε δοκιμαστικό στάδιο και ήδη λίγοι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όμως σύμφωνα με ανακοίνωση των προγραμματιστών, κάθε εβδομάδα θα προσκαλούνται επιπλέον χρήστες.

Αυτή η φάση γίνεται για να εντοπιστούν όποια προβλήματα υπάρχουν αλλά και για να ενσωματωθούν βήμα βήμα νέες λειτουργίες.

Αυτό που κάνει το Diaspora να ξεχωρίζει από το Facebook, είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, δηλαδή οι πληροφορίες, τα μηνύματα, φωτογραφίες, τα διαχειρίζεται ο χρήστης και όχι το site δηλαδή παραμένουν αποθηκευμένα και κρυπτογραφημένα στον υπολογιστή του, σε αντίθεση με το Facebook, που αποθηκεύει όλα τα δεδομένα των χρηστών στους δικούς του servers.

Το Diaspora είναι ένα project πάνω στο οποίο δουλεύουν 4 φοιτητές και στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα αποκεντρωμένο, ανοικτό, δίκτυο στη λογική του peer-to-peer με αποτέλεσμα να υπάρχει ο μέγιστος έλεγχος των δεδομένων τους.

Τέλος αν σας φαίνεται οτι το Diaspora μπορεί να κατατροπώσει το Facebook με όλα αυτά που προσφέρει τότε μπορείτε να γίνεται κι εσείς χορηγοί του όπως έκανε άλλωστε και ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook, σύμφωνα με δήλωσή του!

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε