Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 10 Αθήνα Αναλυτικά

To Facebook έγινε... οικολογικό!

To Facebook έγινε... οικολογικό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2011 | 15:29
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2011 | 15:29

Οι εγκαταστάσεις του Facebook πλέον έχουν ένα πιο οικολογικό χαρακτήρα χάρη στα νέα φωτοβολταϊκά που εγκαταστάθηκαν.

Το Facebook πριν λίγες μέρες, εγκατέστησε φωτοβολταϊκά στο νέο κέντρο δεδομένων του στο Prinevile του Όρεγκον και πλέον η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις του, θα είναι πιο eco-friendly.

Με την κίνηση αυτή, το Facebook αρχίζει και βελτιώνει τις σχέσεις του με τις οικολογικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, που μέχρι πριν λίγο καιρό κατέκρινε έντονα το Facebook για τις τεράστιες ποσότητες άνθρακα που χρησιμοποιεί για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων του.

Παρόλ’ αυτά όμως οι εκπρόσωποι της Greenpeace, δήλωσαν πως η κίνηση αυτή του Facebook είναι πολύ καλή όμως το ποσοστό της ενέργειας που θα καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά είναι αμελητέα συγκριτικά με τα ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τη λειτουργία του κέντρου δεδομένων.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Facebook, δήλωσαν πως τα φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδότηση με ρεύμα των γραφείων των υπαλλήλων του συγκεκριμένου κέντρου και όχι των δωματίων όπου φυλάσσονται οι servers, τα οποία έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε ψύξη.

Πάντως, για όποιον σκοπό και αν χρησιμοποιηθούν τα φωτοβολταϊκά, η κίνηση αυτή του Facebook μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες εταιρίες να κάνουν κάτι παρόμοιο στις εγκαταστάσεις τους.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Οι οκτώ πλουσιότεροι του κόσμου έχουν όσα η μισή ανθρωπότητα… Οι οκτώ πλουσιότεροι του κόσμου έχουν όσα η μισή ανθρωπότητα…
  2. Το Facebook ξεκινά το φιλτράρισμα των ειδήσεων στην Γερμανία Το Facebook ξεκινά το φιλτράρισμα των ειδήσεων στην Γερμανία
  3. “Έπεσε” το facebook – “Κέντησε” το twitter “Έπεσε” το facebook – “Κέντησε” το twitter
  4. Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με την... συμπαθή γιαγιά της Ψερίμου [pic] Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση με την... συμπαθή γιαγιά της Ψερίμου [pic]
  5. Έρχονται οι διαφημίσεις και στα Instagram Stories! Έρχονται οι διαφημίσεις και στα Instagram Stories!
  6. Έρχονται οι διαφημίσεις στα βίντεο του Facebook! Έρχονται οι διαφημίσεις στα βίντεο του Facebook!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook