Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 17 Αθήνα Αναλυτικά

To Facebook έγινε... οικολογικό!

To Facebook έγινε... οικολογικό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2011 | 15:29
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2011 | 15:29

Οι εγκαταστάσεις του Facebook πλέον έχουν ένα πιο οικολογικό χαρακτήρα χάρη στα νέα φωτοβολταϊκά που εγκαταστάθηκαν.

Το Facebook πριν λίγες μέρες, εγκατέστησε φωτοβολταϊκά στο νέο κέντρο δεδομένων του στο Prinevile του Όρεγκον και πλέον η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις του, θα είναι πιο eco-friendly.

Με την κίνηση αυτή, το Facebook αρχίζει και βελτιώνει τις σχέσεις του με τις οικολογικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, που μέχρι πριν λίγο καιρό κατέκρινε έντονα το Facebook για τις τεράστιες ποσότητες άνθρακα που χρησιμοποιεί για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων του.

Παρόλ’ αυτά όμως οι εκπρόσωποι της Greenpeace, δήλωσαν πως η κίνηση αυτή του Facebook είναι πολύ καλή όμως το ποσοστό της ενέργειας που θα καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά είναι αμελητέα συγκριτικά με τα ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τη λειτουργία του κέντρου δεδομένων.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Facebook, δήλωσαν πως τα φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδότηση με ρεύμα των γραφείων των υπαλλήλων του συγκεκριμένου κέντρου και όχι των δωματίων όπου φυλάσσονται οι servers, τα οποία έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε ψύξη.

Πάντως, για όποιον σκοπό και αν χρησιμοποιηθούν τα φωτοβολταϊκά, η κίνηση αυτή του Facebook μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες εταιρίες να κάνουν κάτι παρόμοιο στις εγκαταστάσεις τους.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δημόσια συγγνώμη από το Facebook! Κατέβασε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού Δημόσια συγγνώμη από το Facebook! Κατέβασε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού
  2. Ηράκλειο: Η γυναίκα δεν περιμένει ταξί στο πεζοδρόμιο - Viral το βίντεο με την απίθανη συνέχεια [vid] Ηράκλειο: Η γυναίκα δεν περιμένει ταξί στο πεζοδρόμιο - Viral το βίντεο με την απίθανη συνέχεια [vid]
  3. Το Facebook κατηγορείται ότι απέσυρε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού! Το Facebook κατηγορείται ότι απέσυρε βίντεο για τον καρκίνο του μαστού!
  4. Το eBay δημιουργεί το δικό του bot στο Facebook Messenger! Το eBay δημιουργεί το δικό του bot στο Facebook Messenger!
  5. Χανιά: Σάλος από καταγγελία μητέρας στο facebook - Ο εφιάλτης του παιδιού της που έπαιζε [pics] Χανιά: Σάλος από καταγγελία μητέρας στο facebook - Ο εφιάλτης του παιδιού της που έπαιζε [pics]
  6. Facebook Messenger: Έρχεται νέα λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων! Facebook Messenger: Έρχεται νέα λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook