Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Facebook εναντίον της Google;

Το Facebook εναντίον της Google;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.05.2011 | 08:09
Πρώτη δημοσίευση: 16.05.2011 | 08:09

Φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλουν το Facebook να έχει χρηματοδοτήσει μια επίθεση λάσπης εναντίον της Google.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φέρεται να ανέθεσε στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Burson-Marsteller τη δυσφήμηση της Google και γι’ αυτό το λόγο τις τελευταίες μέρες πολλά ήταν τα άρθρα στα blogs, που εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο η Google διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Μετά όμως από τη δημοσιοποίηση των email της Burson-Marsteller από ένα Blogger, η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε και όλοι άρχισαν να ασχολούνται με το ποιος έδωσε την εντολή για να γίνει αυτό.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Facebook κι ενώ θα περίμενε κανείς το Facebook να αρνηθεί κάθε ανάμειξη με αυτό το γεγονός, ο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε οτι δεν δόθηκε καμία εντολή για καμία καμπάνια δυσφήμησης.

Το μόνο που ήθελαν ήταν να παροτρύνουν τρίτους να ερευνήσουν το θέμα και να επιβεβαιώσουν ότι οι άνθρωποι δε θέλουν οι πληροφορίες από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και άλλες υπηρεσίες, να ενσωματώνονται στο Google Social Circles και γι’ αυτό το λόγο είπαν στη Burson-Marsteller να στρέψει την προσοχή σε αυτό το θέμα, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ελεύθερα.

Στην ουσία το Facebook, παραδέχεται ότι ήταν δικιά του ιδέα το μπαράζ των δημοσιευμάτων αυτών, και δεν το θεωρεί ως επιχείρηση δυσφήμησης.

Είναι σίγουρο πως μετά από αυτό έχει δημιουργηθεί ένα εχθρικό κλίμα ανάμεσα στις δύο εταιρείες και περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να συμβεί.
Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  2. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  3. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  4. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  5. Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης
  6. Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές! Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές!