Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Tο Facebook έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις των Hackers

Tο Facebook έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις των Hackers
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2010 | 21:30
Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2010 | 21:30

Μία εταιρεία ασφαλείας υπολογιστικών συστημάτων, ανακοίνωσε την σημαντική αύξηση και εξάπλωση των spam αλλά και κακόβουλων εφαρμογών σε site κοινωνικής δικτύωσης στη σχετική.

Το Facebook είναι, σύμφωνα με την εταιρία ένας από τους πιο δημοφιλείς στόχους επιθέσεων phishing.


Συγκεκριμένα, το 5,7% των επιθέσεων phishing στο πρώτο τρίμηνο του 2010 είχε ως στόχο το Facebook, το οποίο ξεπέρασε το Google, την ιστοσελίδα της Bank of America, ακόμη και τον αριθμό των επιθέσεων εναντίον της Internal Revenue Service (IRS), δηλαδή της Εφορίας των Η.Π.Α.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, το ποσοστό των phishing emails επί του συνόλου των email που ανταλλάχθηκαν έφτασε το 0,57%.
Είναι πλέον εμφανές ότι όσοι κάνουν επιθέσεις spam έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τις νέες πλατφόρμες του Διαδικτύου, όπως τα blog και τα κοινωνικά δίκτυα, για τους δικούς τους κακόβουλους σκοπούς.


Ο κορεσμός της «αγοράς» των spam emails οδήγησε σε κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης και σταθεροποίηση του αριθμού των ανεπιθύμητων email. Συγκεκριμένα, τα spam email αντιστοίχησαν στο 85,2% του συνολικού αριθμού email που στάλθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Το μέγεθος αυτό είναι στα ίδια επίπεδα με αυτό που παρατηρήθηκε στο τέλος του 2009.

Δε σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται οι κύριες «πηγές παραγωγής» spam. Οι Η.Π.Α. κατέλαβαν την πρώτη θέση (16%) και ακολούθησαν η Ινδία (7%) και η Ρωσία (6%).

Ωστόσο, σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί αποστολείς spam αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το domain Ρωσικών ιστοσελίδων (δηλαδή την κατάληξη .ru), ενώ μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν το domain Κινεζικών ιστοσελίδων (δηλαδή την κατάληξη .cn).


Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, αυτό οφείλεται στο ότι η Κινεζική νομοθεσία για την κατοχύρωση των domain names έγινε πολύ πιο αυστηρή, σε αντίθεση με τη Ρωσική που είναι πιο χαλαρή και – συνεπώς – πιο ελκυστική για τους αποστολείς spam.

 

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  2. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  3. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  4. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  5. Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης
  6. Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές! Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές!