Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Το Facebook ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο!

Το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη αίτηση δημόσιας εγγραφής.

Το Facebook ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή αντλώντας περίπου 10 δισ. δολάρια, ενώ η αποτίμηση του θα ανέρχεται πλέον στα 100 δισ. Δολάρια δηλαδή διπλάσια από αυτή που είχε εκτιμηθεί όταν είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους την επένδυση 1.5 δισ. δολαρίων από την Goldman Sachs και άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, η δημόσια εγγραφή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2012, για να μπορέσει να κερδίσει χρόνο να αυξήσει ακόμα περισσότερου τους εγγεγραμμένους χρήστες και τις πωλήσεις.

Πάντως το Facebook από την πλευρά τους έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, και αναμένεται να καταθέσει επίσημη αίτηση δημόσιας εγγραφής πριν το τέλος του 2011.

Τα 10 δισ. δολάρια που προβλέπεται οτι θα αντλήσει το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, το τοποθετούν στην κορυφή του κλάδου υψηλής τεχνολογίας όταν για παράδειγμα η Google στη δημόσια εγγραφή της το 2004 άντλησε 1,67 δισ. δολάρια ενώ σήμερα η αξία της αποτιμάται σε 190,4 δισ. δολάρια.

Τέλος μπορεί το Facebook να μην ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους όμως σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 διπλασιάστηκαν σε 1,6 δισ. δολάρια.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε