Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Facebook στο Χρηματιστήριο – Παραμένει “κυρίαρχος” ο Ζούκερμπεργκ

Το Facebook στο Χρηματιστήριο – Παραμένει “κυρίαρχος” ο Ζούκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει εξασφαλίσει τη διατήρηση του κυρίαρχου ρόλου του στο Facebook για πολύ καιρό ακόμη μετά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Το Facebook κατέθεσε το φάκελό του για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αποκαλύπτοντας ότι προτίθεται να διαθέσει στην αγορά τίτλους αξίας περίπου πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 27χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook θα διατηρήσει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε στις αρχές του χρηματιστηρίου ο Ζούκερμπεργκ έχει το πάνω χέρι “στις κρίσιμες αποφάσεις χάρη στον έλεγχό του επί της πλειοψηφίας των δικαιωμάτων ψήφου”.

“Ο Ζούκερμπεργκ έχει την ικανότητα να ελέγχει την έκβαση των υποθέσεων που υποβάλλονται προς έγκριση στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής των μελών της διεύθυνσης, των συγχωνεύσεων, των πωλήσεων του συνόλου ή μεγάλου μέρους των μετοχών μας”, επισημαίνεται στο έγγραφο.

Διαβάστε

Απαγορεύτηκαν τα tablet της Samsung στη Γερμανία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε