Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Twitter εξαγόρασε εταιρία διαδικτυακής ασφαλείας!

Το Twitter εξαγόρασε εταιρία διαδικτυακής ασφαλείας!

To δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, Whisper Systems.

Το Twitter προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας ασφάλειας, Whisper Systems, η οποία έχει γίνει γνωστή για τα προγράμματα προστασίας στα Android smartphone.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της Whisper Systems όσα προγράμματα βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο, δεν πρόκειται να ακυρωθούν, όμως θα βρίσκονται για κάποιο διάστημα, απενεργοποιημένα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς.

Έτσι και η εφαρμογή RedPhone, που παρέχει end-to-end κρυπτογράφηση για φωνητικές κλήσεις, θα απενεργοποιηθεί καθώς και η cloud υπηρεσία κρυπτογραφημένων αντιγράφων ασφαλείας θα παραμείνει απενεργοποιημένη για ένα μήνα, παρέχοντας μόνο στους χρήστες το δικαίωμα πρόσβασης, για κάποιο χρονικό διάστημα ενώ για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Whisper Systems, δεν ανακοινωθεί ακόμα κάτι.

Η εξαγορά της Whisper Systems από το Twitter σίγουρα θα ενισχύσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο αντιμετωπίζει όλο και συχνότερα επιθέσεις από spammers και hackers.

Για την ώρα πάντως ήδη κυκλοφορούν διάφορες εφαρμογές για που προστατεύουν τους  χρήστες του Twitter όμως δεν είναι από το ίδιο το δίκτυο όπως αναμένεται να είναι αυτή που θα δημιουργήσει σε λίγο καιρό…

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε