Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το νέο λειτουργικό της Nokia έρχεται με πολλά νέα business χαρακτηριστικά!

Η Nokia ανακοίνωσε νέες εκδόσεις του λειτουργικού Symbian Belle οι οποίες μας βοηθούν να μετατρέψουμε το smartphone τελευταίας γενιάς που διαθέτουμε, σε ένα πραγματικό κινητό γραφείο.

Τα Microsoft Apps, όπως καλούνται οι νέες αυτές εκδόσεις, προσφέρονται δωρεάν ως μια σουίτα εφαρμογών Microsoft, η οποία προσθέτει στα συμβατά Nokia smartphones ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαχείρισης και ασφάλειας αρχείων. Χωρίς άλλες απαιτήσεις, οι εφαρμογές αυτές προσθέτουν άμεσα στις υπάρχουσες συσκευές λειτουργίες, οι οποίες βοηθούν τους επαγγελματίες να αυξάνουν την αξία της συσκευής τους, αναβαθμίζοντάς την στο νέο λειτουργικό Symbian Belle.

“Για πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, η εργασία αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι της ζωής τους,” αναφέρει ο κ. Purnima Kochikar, αντιπρόεδρος στο τμήμα business mobility της Nokia. “Όπως ακριβώς δώσαμε νέες διαστάσεις στην επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων με το Symbian Belle, έτσι ακριβώς θελήσαμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες των έξυπνων κινητών, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ενός επαγγελματία. Οι εφαρμογές Microsoft Apps αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα της διαρκούς προσήλωσης της Nokia στην αναβάθμιση της αξίας των συσκευών Symbian μέσω της καινοτομίας.”

“Οι εφαρμογές παραγωγικότητας της Microsoft για τις Symbian συσκευές της Nokia βοηθούν το χρήστη να παραμένει συνδεδεμένος με κάποιο αρχείο ή λειτουργία του Microsoft Office, ακόμη και όταν βρίσκεται σε κίνηση” δήλωσε ο κ. Pat Fox, διευθυντής μάρκετινγκ και εμπορικού σχεδιασμού για τα προϊόντα Microsoft Office.

Με τις πρώτες εκδόσεις να προγραμματίζονται για το τέλος του 2011 και την ευρεία διάθεση προς το κοινό για τις αρχές του 2012, τα Microsoft Apps φέρνουν στις συσκευές με Symbian Belle εργαλεία, όπως το Microsoft Lync 2010 Mobile, το Microsoft OneNote, το Microsoft PowerPoint Broadcast και το Microsoft Document Connection (το οποίο παρέχει πρόσβαση στο Microsoft SharePoint). Παράλληλα, μια νέα έκδοση που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ενσωματώνει εφαρμογές Microsoft Word, Excel και PowerPoint για πρώτη φορά σε συσκευές που δεν έχουν λειτουργικό Windows (native apps).

Η εγκατάσταση των Microsoft Apps θα γίνεται μέσω αναβάθμισης του λογισμικού του κινητού, είτε ασύρματα, είτε μέσω PC και θα καλύπτει τις εξής συσκευές: Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 και Nokia Oro.

Επίσης, η Nokia συνεργάζεται με τη Microsoft για να καταστήσει δυνατή τη διαχείριση συσκευών Symbian Belle μέσω της εφαρμογής Microsoft System Center Configuration Manager 2012.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε