Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

You Tube : Το τζάμπα πέθανε! Θα πληρώνουμε για ν' ανεβάζουμε τραγούδια!

You Tube : Το τζάμπα πέθανε! Θα πληρώνουμε για ν' ανεβάζουμε τραγούδια!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.06.2010 | 14:56
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2010 | 14:56

To You Tube αποφάσισε να χρεώνει από αύριο το μουσικό περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες της.

Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Μέχρι τώρα ο χρήστης έπρεπε να βρει σε ποια εταιρεία ανήκει το τραγούδι που έχει επιλέξει, ποιοι άλλοι έχουν κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα σε αυτό, έπειτα να επικοινωνήσει μαζί τους, να ζητήσει άδεια και, όταν αυτή του χορηγηθεί, να χρησιμοποιήσει το τραγούδι. Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο για να «ανεβάσει» ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έφτιαξε, στο οποίο ακούγεται ένα μουσικό θέμα.

Όμως, το YouTube βρήκε τη λύση την οποία θα πληρώνουμε ακριβά. Από αύριο, η εταιρεία Rumblefish, που ασχολείται με την αδειοδότηση προστατευμένης μουσικής, εισάγει μια υπηρεσία πώλησης τραγουδιών που είναι κατοχυρωμένα από πνευματικά δικαιώματα.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,6 ευρώ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. 

Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν όπως θέλουν.

Η νέα υπηρεσία, με τον τίτλο Friendly Music μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ιδιώτες και αποκλειστικά για μη εμπορικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, για την ανάρτηση ενός βίντεο από τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή από το γάμο τους, το οποίο θέλουν να επενδύσουν μουσικά με ένα τραγούδι. Τυχόν χρήση για εμπορικούς σκοπούς μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν χορήγησης ειδικής άδειας και φυσικά το αντίτιμο θα είναι μεγαλύτερο.

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook