Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγωγές σε facebook και twitter απο χρήστες του internet

Αγωγές σε facebook και twitter απο χρήστες του internet

Οι αγωγές κατατέθηκαν απο χρήστες που χρησιμοπουιούν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οπως υποστηρίζουν οι χρήστες οι ιστότοποι αυτοί οικειοποιούνται τους καταλόγους με τις διευθύνσεις τους χωρίς τις απαραίτητες ασπίδες προστασίας.

Στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ώστιν, στο νότιο Τέξας, αναφέρεται επίσης η Apple, όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης των εφαρμογών αυτών στο κατάστημά της στο Διαδίκτυο App Store.

Οι εφαρμογές που αφορά η αγωγή αυτή, στις οποίες περιλαμβάνεται το παιγνίδι Angry Birds της φινλανδικής εταιρείας Rovio, όπως και διάφορα άλλα παιγνίδια της αμερικανικής Electronic Arts, ή ακόμη ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες LinkedIn, έχουν ως κοινό σημείο μια λειτουργία “social”, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν εναπόκειται στο γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν να κοινοποιήσουν στο δίκτυο γνωριμιών που έχουν τις δραστηριότητές τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τον δικηγόρο των 13 που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούν χωρίς έγκριση τον κατάλογο με τις διευθύνσεις που έχουν αποθηκευμένο στο τηλέφωνό τους οι πελάτες τους.

Η αγωγή αυτή στρέφεται συνολικά κατά 18 επιχειρήσεων από τις οποίες ζητείται η καταβολή αποζημίωσης, όπως και αλλαγή των πρακτικών τους.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε