Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αιωνία η μνήμη του Walkman…

Είδος υπό εξαφάνιση θα γίνει σε λίγο καιρό το θρυλικό Walkman, το κασετόφωνο που βρέθηκε στο απόγειο της δόξας του τη δεκαετία του 1980, καταφέροντας μέχρι σήμερα 220 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς.

 Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του φορητού κασετοφώνου, καθώς η ζήτησή του έχει μειωθεί, λόγω της επέλασης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η θρυλική συσκευή, που ταυτίστηκε όσο ελάχιστες με τη μουσική των ’80’s, θα γίνει είδος υπό εξαφάνιση και από τα ιαπωνικά καταστήματα- ύστερα από την απόσυρσή της από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά- μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα. Η Sony ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις που έκανε τον Απρίλιο ήταν οι τελευταίες.

Πάντως γεγονός είναι ότι σε ορισμένες αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής υπάρχει ακόμη ζήτηση. Οι αγορές αυτές στο εξής θα ικανοποιούνται από κινεζικές εταιρίες, στις οποίες ανέθεσε η Sony να κατασκευάσουν συγκεκριμένο αριθμό. 

Το πρώτο κασετόφωνο Walkman εμφανίστηκε το 1979. Το κατασκεύασε ο Ναμπουτόσι Κιχάρα, μηχανικός στο τμήμα ήχου της Sony, ύστερα από εντολή του τότε προέδρου της εταιρίας Ακίο Μορίτα, να σχεδιάσει μια συσκευή, που θα μπορούσε να παίρνει μαζί του στα ταξίδια για να ακούει τις αγαπημένες του όπερες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε