Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλείται και πάλι το YouTube στην Τουρκία

Το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση του βίντεο και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διαγράψουν τα ενοχοποιητικά βίντεο.

Η ιστοσελίδα του YouTube, η οποία άνοιξε πρόσφατα στην Τουρκία μετά από τρία χρόνια απαγόρευσής της, απειλείται πάλι με λογοκρισία εξαιτίας ενός βίντεο που ενοχοποιεί έναν Τούρκο πολιτικό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ένα δικαστήριο στην Άγκυρα ενέκρινε τα αιτήματα του πρώην ηγέτη του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος τον Μάιο αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη βίντεο, όπου εμφανίζεται να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση του βίντεο και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας να διαγράψουν τα ενοχοποιητικά βίντεο, διαφορετικά θα εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτήν, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Το δικαστήριο ήρε την απαγόρευση, το Σάββατο μετά από τρία χρόνια.

Η πρόσβαση στο YouTube είχε απαγορευθεί το Σεπτέμβριο του 2007 εξαιτίας ενός βίντεο που θεωρήθηκε ότι προσβάλει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε