Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Aποκαλύψεις για σκάνδαλα στη Sillicon Valley!

Aποκαλύψεις για σκάνδαλα στη Sillicon Valley!

Eκβιασμοί και παράνομες συμφωνίες μεταξύ κορυφαίων εταιρειών όπως οι Apple και Google για τα στελέχη τους, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φαίνεται να είναι και ο Steve Jobs ο οποίος εκβίασε τον CEO της Palm οτι αν δε σταματούσε να προσλαμβάνει υπαλλήλους της Apple, θα κατέθετε αγωγές για παραβίαση πατεντών εναντίον τής εταιρίας.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία τού πρώην CEO της Palm, Edward Colligan και τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο ανταγωνισμός που υπήρχε στη Silicon Valley στα μέσα της περασμένης δεκαετίας μεταξύ των εταιρειών για τα κορυφαία στελέχη τους ήταν κάτι παραπάνω από έντονος. 
 
Συγκεκριμένα ο Colligan δήλωσε οτι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Jobs τον Αύγουστο του 2007, ο οποίος του εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το ότι η Palm προσλαμβάνει εργαζομένους της Apple και πρότεινε να κάνουν μία συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που θα σταματούσε αυτή την πρακτική, αλλιώς η Palm θα αντιμετώπιζε αγωγές σχετικές με παραβίαση πολυάριθμων πατεντών τής Apple.
 
Ο Colligan του απάντησε οτι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν παράνομη και πως η Palm είχε δικές της πατέντες με τις οποίες θα μπορούσε να αντεπιτεθεί και τότε ο Jobs του είπε οτι αν προχωρήσουν οι δύο εταιρίες σε αγωγές θα πληρώσουν πολλά χρήματα στους δικηγόρους πράγμα που σίγουρα δεν συμφέρει και τόσο πολύ την Palm.

Εκτός όμως από την Palm, o Jobs είχε “θέματα” και με την Google αφού και πάλι σύμφωνα με emails, απαίτησε από τον CEO της εταιρείας, Eric Schmidt, να σταματήσει να “του παίρνει” εργαζομένους της Apple.  

Εκτός όμως από αυτά η Apple, η Google και η Intel θα έχουν θέματα και πάλι με τη δικαιοσύνη αφού  κατηγορούνται οτι έκαναν συμφωνίες μεταξύ τους, σε βάρος των εργαζόμενων τους, οι οποίοι τώρα διεκδικούν απώλειες μισθών που μπορεί να φτάσουν συνολικά σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Πάντως όσο και να προσπάθησαν οι μεγάλες εταιρίες της Silicon Valley να κάνουν τις συμφωνίες αυτές όσο το δυνατόν πιο μυστικά και με τα λιγότερα αποδεικτικά στοιχεία για να μην έχουν μελλοντικά προβλήματα με τη δικαιοσύνη μάλλον δεν τα κατάφεραν…
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε