Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Apple εναντίον Samsung!

H Apple έκανε αγωγή εναντίον της Samsung, για αντιγραφή πρότυπων σχεδίων.

Η σειρά Galaxy της Samsung, σύμφωνα με την Apple είναι καθαρή αντιγραφή των πρότυπων σχεδίων, του iPhone και του iPad, πράγμα που παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της.

Έτσι λοιπόν η σειρά του “Samsung Galaxy S 4G”, σύμφωνα με την Apple έχει κοινά στοιχεία με το iPhone 3G και συγκεκριμένα η εταιρία υποστηρίζει οτι το σχέδιο, το χρώμα καθώς και τα εικονίδια της οθόνης είναι πανομοιότυπα με αυτά των δικών της μοντέλων.

Εκπρόσωπος της Apple, δήλωσε οτι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα της Samsung είναι ίδια με αυτά της Apple, από το σχήμα του υλικού, το περιβάλλον εργασίας χρήστη μέχρι τη συσκευασία.

Η Samsung από την πλευρά της πάντως δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα όμως μην ξεχνάμε οτι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στον τομέα των μικροτσίπ, αφού τα τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται στα MacBook Pro είναι της Samsung.

Τέλος δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple μηνύει κάποια αντίπαλη εταιρεία, αφού πριν λίγους μήνες είχε κατηγορήσει και τη Motorola για παρόμοια θέματα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε