Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυτά είναι τα νέα Windows Phone της Nokia!

Η Nokia παρουσίασε τα πρώτα Windows Phone smartphones της που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Στην έκθεση Nokia World, το ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού της Nokia με πελάτες, συνεργάτες και developers, η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά πρωτοποριακών συσκευών, υπηρεσιών και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν σαφή δείγματα προόδου σε σχέση με τη νέα της στρατηγική.

Πιο συγκεκριμένα, η Nokia παρουσίασε την οικογένεια Nokia Lumia, η οποία περιλαμβάνει τα πρώτα smartphones που έχουν βασιστεί στην πλατφόρμα Windows Phone.

Tο Nokia Lumia 800, ένα εντυπωσιακό κινητό που προσανατολίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, εξασφαλίζει κορυφαία δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ χωρίς να χάσει τα γνώριμα στοιχεία και το προσιτό Nokia Lumia 710, ένα πολύχρωμο smartphone χωρίς περιττά χαρακτηριστικά, το οποίο επιτρέπει σε περισσότερους χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν την εμπειρία χρήσης ενός Lumia.

Nokia Lumia 800

Το εντυπωσιακό Nokia Lumia 800, με έντονους χρωματισμούς (γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο) και σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα, έρχεται εξοπλισμένο με το πρόγραμμα Internet Explorer 9, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τα κοινωνικά δίκτυα γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου κατευθείαν από την αρχική οθόνη, οποία, παράλληλα, μπορείτε να οργανώσετε τις επαφές σας ή τα information threads που σας ενδιαφέρουν.

Η οθόνη ClearBlack, τεχνολογίας AMOLED έχει διάσταση 3.7 ιντσών, ενώ η συναρμογή της με το –λεπτό- σώμα της συσκευής είναι τέλεια.

Tο Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1.4 GHz, ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration.Διαθέτει κάμερα με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία instant-share, αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, εσωτερική μνήμη 16GB και χώρο 25GB για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και φωτογραφιών. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Lumia 800 θα είναι περίπου 420 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.

Nokia Lumia 710

Το Nokia Lumia 710, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες που θέλουν μια συσκευή χωρίς περιττά χαρακτηριστικά. Η δυνατότητα εναλλαγής της πλάτης και οι χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές επιτρέπουν σε ακόμη περισσότερους χρήστες να φέρουν τη συσκευή κοντά στα δικά τους μέτρα.

Tο Nokia Lumia 710 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά, να επιτρέπει το άμεσο ανέβασμα φωτογραφιών και να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή περιήγηση στο Ίντερνετ, μέσω του IE9.

Διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα, και μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη, λευκή, γαλάζια, φούξια ή κίτρινη πλάτη. Το Nokia Lumia 710 διαθέτει ίδιο επεξεργαστή 1.4 GHz, hardware acceleration και επεξεργαστή γραφικών με το Nokia Lumia 800, εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή.

Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Lumia 710 θα είναι περίπου 270 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.

Και τα δύο smartphones αξιοποιούν ορισμένες εμβληματικές εφαρμογές της Nokia, όπως το Nokia Drive, έναν ολοκληρωμένο πλοηγό που προσφέρει δωρεάν, turn-by-turn, πλοήγηση και διαθέτει ειδική οθόνη για πιο εύκολη χρήση όταν οδηγούμε, ή το MixRadio, μια νέα, παγκόσμια εφαρμογή μουσικού streaming χωρίς χρέωση, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες σταθμοί τοπικού ενδιαφέροντος.

Με την επόμενη αναβάθμιση, προς το τέλος της χρονιάς, οι κάτοχοι των συσκευών Nokia Lumia θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους μουσικά streams, επιλέγοντας τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από ένα κατάλογο με εκατομμύρια αρχεία.

Παράλληλα, μέσω του Gigfinder, θα μπορούν να εντοπίζουν τις συναυλίες που πραγματοποιούνται κοντά στη γεωγραφική τους θέση, αλλά και να κοινοποιούν την ανακάλυψη τους στα κοινωνικά δίκτυα και να αγοράζουν εισιτήρια της συναυλίας που τους ενδιαφέρει, online.

Για μια ακόμη πιο πλήρη μουσική απόλαυση, η Nokia παρουσιάζει σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία Monster δυο νέα ακουστικά, τα Nokia Purity HD Stereo (on-ear) και τα Nokia Purity Stereo (in-ear). Και τα δύο αυτά προϊόντα αποτελούν το πρώτο δείγμα της αποκλειστικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ της Nokia και της Monster, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία αξεσουάρ audio υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύουν την ξεχωριστή ηχητική ποιότητα των συσκευών της σειράς Lumia.

Tο νέο Nokia Lumia 800 είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές για προ-παραγγελία μέσω της διεύθυνσης www.nokia.com , ενώ το Νοέμβριο αναμένεται στις αγορές Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Μ. Βρετανίας, με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη 31 κορυφαίων παρόχων των έξι αυτών χωρών.

Επίσης, πριν το τέλος του έτους αναμένεται στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας, της Ρωσίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν, ενώ η διάθεση του στις υπόλοιπες αγορές τοποθετείται στις αρχές του 2012.

Tο Nokia Lumia 710 έχει προγραμματιστεί να διατεθεί πρώτα στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν (προς το τέλος του 2011, παράλληλα με το Nokia Lumia 800), με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν στις αρχές του 2012.

Η Nokia ανακοίνωσε επίσης τον προγραμματισμό της για την αγορά των ΗΠΑ (αρχές του 2012) και της Κίνας (πρώτο εξάμηνο 2012). Παράλληλα με τα υπάρχοντα προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται συσκευές WCDMA και HSPA, η Nokia σχεδιάζει επίσης συσκευές τεχνολογίας LTE και CDMA, ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες συγκεκριμένων, τοπικών αγορών.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε