Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αυτές είναι οι πρώτες Firefox OS συσκευές!

Αυτές είναι οι πρώτες Firefox OS συσκευές!

Η Mozilla παρουσίασε τις πρώτες συσκευές με το νέο της mobile λειτουργικό Firefox OS.

Οι συσκευές αυτές απευθύνονται στους developers και δεν είναι κατασκευασμένες από την ΖΤΕ που περίμεναν όλοι αλλά από την Ισπανική Geeksphone.
 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών δεν εντυπωσιάζουν πράγμα που δεν φαίνεται να απασχολεί τουλάχιστον για την ώρα την εταιρία μιας και σκοπός της είναι να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην χαμηλή και μεσαία κατηγορία τιμής.
 
Συγκεκριμένα το ένα μοντέλο ονομάζεται Keon, έχει οθόνη πολλαπλής αφής 3,5 ιντσών με ανάλυση HVGA, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S1 στα 1GHz, 512MB μνήμη RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου, κάμερα ανάλυσης 3 ΜΡ ενώ το άλλο το οποίο είναι το ισχυρό μοντέλο, ακούει στο όνομα Peak και διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στα 1,2GHz , οθόνη 4,3 ιντσών ανάλυσης qHD, κάμερα με ανάλυση 8 ΜΡ και LED φλας, μπροστινή κάμερα 2MP και μπαταρία 1800mAh ενώ η μνήμη του και ο αποθηκευτικός χώρος είναι ίδια με του Keon.
 
Επίσης οι συσκευές υποστηρίζουν φυσικά δίκτυα UMTS, EDGE, GSM, HSPA και 802.11N, έχουν ενσωματωμένο πομποδέκτη GPS, θύρα για κάρτες micro SD, καθώς και αισθητήρες φωτός και εγγύτητας.
 
Τέλος οι δύο Firefox OS συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά την το Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου.
 
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε