Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αυτή είναι η Canon EOS 5D Mark IV

Αυτή είναι η Canon EOS 5D Mark IV

Η Canon παρουσίασε την πολυαναμενόμενη EOS 5D Mark IV, τη νεότερη προσθήκη στη θρυλική οικογένεια EOS 5D, σχεδιασμένη για φωτογράφους που αναζητούν την αποτύπωση της τέλειας λήψης. 

Αναγνωρισμένη ως μια μηχανή που επιτρέπει στους ανθρώπους να διηγηθούν τις ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν, η σειρά EOS 5D έχει χρησιμοποιηθεί για την αποτύπωση μερικών από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας. Ως διάδοχος της EOS 5D Mark III, η μηχανή έχει σχεδιαστεί ανταποκρινόμενη άμεσα σε  σχόλια και παρατηρήσεις της φωτογραφικής κοινότητας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το πλέον ευέλικτο μοντέλο EOS, που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Με τη χρήση ενός αισθητήρα CMOS 30,4 megapixels με ευρεία διακύμανση έκθεσης,  δυνατότητα γρήγορης λήψης στα 7 καρέ το δευτερόλεπτο, δυνατότητα λήψης βίντεο 4K και ενσωματωμένο WiFi και GPS, η μηχανή συνδυάζει την ταχύτητα και την ανάλυση με εξαιρετικές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό και βιντεοσκόπηση. Η EOS 5D Mark IV είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή EOS με το καινοτόμο φορμά αρχείων Dual Pixel RAW, το οποίο επιτρέπει στους φωτογράφους να βελτιστοποιούν τις εικόνες τους, εκ των υστέρων, με τη ρύθμιση ή διόρθωση του σημείου όξυνσης, μετατοπίζοντας το εφέ θόλωσης (bokeh) στο προσκήνιο ή μειώνοντας το φαινόμενο σκίασης (ghosting).
 
Η EOS 5D Mark IV διαθέτει το νέο αισθητήρα της Canon με ανάλυση 30,4 megapixels και τεχνολογία CMOS, παρέχοντας εικόνες με λεπτομέρεια ακόμα και στα πιο φωτεινά σημεία ή τις πιο έντονες σκιάσεις. Με εύρος ISO από 100 έως 32.000, επεκτεινόμενο από 50 έως 102.400, μπορεί να αποτυπώσει εικόνες σε ένα εύρος περιβάλλοντος φωτισμού. Ο βελτιωμένος αλγόριθμος επεξεργασίας εικόνας παρέχει πρόσθετη ενίσχυση της ποιότητας απεικόνισης, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ιδανικός για φωτορεπόρτερ που απαιτούν εντυπωσιακές εικόνες, ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. 
 
Η ανίχνευση και συνεχής παρακολούθηση προσώπων και χρώματος των κινούμενων θεμάτων είναι εύκολη υπόθεση, χάρη στο  σύστημα αυτόματης εστίασης της EOS 5D Mark IV 61 σημείων με αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής.  To σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων και 41 διασταυρούμενων σημείων αυτόματης εστίασης, καλύπτει μια εκτεταμένη επιφάνεια αισθητήρα και προσφέρει δυνατότητα εστίασης ακόμα και κάτω από το σεληνόφως σε τιμή έκθεσης EV -3 για κατάσταση λήψης μέσα από το οπτικό σκόπευτρο, ή σε EV -4 για σκόπευση Live View. Η EOS 5D Mark IV επιτρέπει τη χρήση extenders με όλους τους τηλεφακούς για αυτόματη εστίαση σε τιμή διαφράγματος f/8 σε όλα τα 61 σημεία, συμπεριλαμβανομένων 21 διασταυρούμενων τύπων για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια. Η υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη 3,2 ιντσών, με λειτουργία αφής σε όλα τα μενού επιλογών, συνδυάζεται με ένα νέο πλήκτρο AF «Area Selection» που προσφέρει γρήγορη επιλογή για το σημείο αυτόματης εστίασης. Επιπλέον, η κάμερα περιλαμβάνει έναν προηγμένο αισθητήρα μέτρησης 150Κ RGB+IR με ένα εξειδικευμένο επεξεργαστή DIGIC 6, για ακριβή έκθεση, ανίχνευση θέματος και εντοπισμό.
 
Σχεδιασμένες για άμεση απόκριση, χωρίς καμιά απώλεια λήψης, οι τεχνολογίες ταχύτατης ανάγνωσης της EOS 5D Mark IV και ο επεξεργαστής DIGIC 6+ επιτρέπουν τη λήψη έως 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σε πλήρη ανάλυση και με πλήρη εντοπισμό AF/AE. Αποτυπώνοντας έως 21 εικόνες RAW ή απεριόριστες εικόνες JPEG σε ταχυφωτογράφηση (burst), είστε πάντοτε έτοιμοι για το επόμενο καρέ. Για περιπτώσεις που απαιτείται διακριτικότητα – όπως σε περιπτώσεις φωτοδημοσιογραφίας ή φωτογράφισης στη φύση – η μηχανή διαθέτει τις καταστάσεις λήψης  «Silent Single» και «Silent Continuous» προσφέροντας λήψεις με ελάχιστο θόρυβο.
 
Με την EOS 4D Mark IV, η δημιουργία ταινιών 4Κ προσφέρεται σε όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του βίντεο, για να αφηγηθούν αποτελεσματικότερα μια ιστορία. Η εξαιρετικά ευέλικτη μηχανή χρησιμοποιεί DCI 4K (4096 x 2160) σε ρυθμούς 30/25/24 fps και παρέχει τη δυνατότητα εξαγωγής εικόνων JPEG 8,8 MP από βίντεο 4Κ, καθιστώντας την κάμερα ιδανική, για εκείνους που αναζητούν την εύκολη μετάβαση από το βίντεο στις στατικές εικόνες. Η δυνατότητα παροχής υλικού βίντεο υψηλής ποιότητας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική, δεδομένων των υπηρεσιών streaming, που αυξάνουν τις απαιτήσεις για τη λήψη περιεχομένου, με τη χρήση των νεότερων τεχνολογιών. Η EOS 5D Mark IV ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτές, προσφέροντας λήψη βίντεο από DSLR στα 4Κ, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, κατάσταση λήψης time lapse και νέα κατάσταση λήψης βίντεο υψηλού δυναμικού εύρους (HDR movie).
 
Η νέα EOS 5D Mark IV διαθέτει ένα πλήθος νέων και εξελιγμένων χαρακτηριστικών, οι οποίες προήλθαν από τις απαιτήσεις της επαγγελματικής κοινότητας φωτογράφων της Canon, παρέχοντας ασυναγώνιστη ευελιξία και συνδεσιμότητα. Το ενσωματωμένο WiFi επιτρέπει εξ αποστάσεως χειρισμό, καθώς και ασφαλή  μεταφορά αρχείων με τα πρωτόκολλα FTPS/FTP, μέσω έξυπνων συσκευών, αξιοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect, ενώ υπάρχει και τεχνολογία NFC, με την οποία εξασφαλίζεται άμεση επικοινωνία με συμβατές συσκευές. Το GPS επισημαίνει τη γεωγραφική θέση κάθε εικόνας στα μεταδεδομένα EXIF με αυτόματες ενημερώσεις ώρας, βοηθώντας έτσι τη διαχείριση των αρχείων. Παράλληλα, και για πρώτη φορά, υποστηρίζονται μεταδεδομένα τύπου IPTC, με πληροφορίες σχετικά με λεπτομέρειες λήψης, οι οποίες ενσωματώνονται αυτομάτως.
Η βελτιωμένη ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, καθιστά την κάμερα ιδανική για τους φωτογράφους που ταξιδεύουν και τους φωτορεπόρτερ που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες.
 
 
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε