Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυτό είναι το σκάφος που σχεδίασε ο Steve Jobs!

Αυτό είναι το σκάφος που σχεδίασε ο Steve Jobs!

Ένα χρόνο μετά το θάνατό του τελείωσε η κατασκευή του πολυτελούς σκάφους του Steve Jobs.

Ο Steve Jobs για πολλά χρόνια σχεδίαζε ένα ιδιαίτερο σκάφος το οποίο τελικά ένα χρόνο μετά το θάνατό του, έγινε πραγματικότητα. 
 
Το ονομάστηκε Αφροδίτη και αυτό που του δίνει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, εκτός από τη σχεδίασή του φυσικά, είναι οτι όλα του τα όργανα ελέγχονται μέσα από τις οθόνες των 27-ιντσών iMacs που βρίσκονται στην αίθουσα ελέγχου. 

 
Το σκάφος έχει μήκος περίπου 76 και διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, δικό του ταχύπλοο σκάφος ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο  από αλουμίνιο κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και ίσως πιο γρήγορο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

Όλοι όσοι εργάστηκαν στην κατασκευή του σκάφους έλαβαν ευχαριστήρια επιστολή και ένα iPod Shuffle ως δώρο από την οικογένεια Jobs ενώ ακόμα δε έχει γίνει γνωστό τι θα το κάνει το γιοτ η οικογένεια του Steve Jobs όμως δεν αποκλείεται να το δούμε στη συλλογή του Larry Ellison, ενός από τους καλούς φίλους του Steve Jobs.


 
Για τον σχεδιασμό του σκάφους αυτού ο Jobs συνεργάστηκε με τον Γάλλο σχεδιαστή Philippe Starck, και κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από την ναυπηγική εταιρεία Koninklijke De Vries.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε