Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αυτό είναι το σπίτι του μέλλοντος!

Αυτό είναι το σπίτι του μέλλοντος!

Δείτε πως είναι να ζει κάποιος σε ένα διαδραστικό σπίτι όπου οι τοίχοι μπορούν να μετατραπούν σε οθόνες και να σας δώσουν πληροφορίες για οτι σας ενδιαφέρει. 

 
Το διαδραστικό σπίτι που σχεδίασε και έκανε πραγματικότητα η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρία Think Big Factory ακούει στο όνομα Openarch και μας δίνει μία γεύση από το πως μπορεί να είναι τα σπίτια στο μέλλον…

Έτσι λοιπόν όλες οι επιφάνειες του σπιτιού, όπως οι τοίχοι και τα πατώματα μετατρέπονται σε οθόνες αφής, επιτρέποντας στους κατοίκους να «μπαίνουν» στο internet απ’ όπου και αν βρίσκονται στο σπίτι και να μπαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα να σερφάρουν ή ακόμα και να κάνουν βιντεοκλήσεις με τους φίλους τους βλέποντας τους σε πραγματικό μέγεθος.

 
Το σπίτι ελέγχεται από τους κατοίκους από οπουδήποτε (ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι!) φωνητικά, ή με διάφορες κινητικές εντολές.
 
Τέλος το σπίτι αυτό δεν απέχει και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα μιας και το υλικό μέρος (hardware) του είναι ήδη έτοιμο, ενώ το λογισμικό (software) είναι στο 40%. 
 
Πάντως ο πιο τυχερός είναι ο πρώτος ένοικος που ζει ήδη στο πειραματικό σπίτι, απ’ όπου οι σχεδιαστές του παίρνουν πληροφορίες και κάνουν διάφορες σε βελτιώσεις.
 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε