Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αυτός είναι ο επόμενος διαδικτυακός εχθρός του Λευκού Οίκου!

Αυτός είναι ο επόμενος διαδικτυακός εχθρός του Λευκού Οίκου!

Η ειδική ομάδα του Obama έχει επιλέξει τον επόμενο διαδικτυακό της στόχο

Τα botnets, που αποτελούν δίκτυα υπολογιστών, τα οποία οι hackers χρησιμοποιούν για να στοχεύουν μία ιστοσελίδα, υπερφορτώνοντας τη με υπερβολική διαδικτυακή κίνηση, για να βγει offline – όλα αυτά φυσικά εν αγνοία των ιδιοκτητών των υπο έλεγχο υπολογιστών.
 
Για την καταπολέμηση των botnet, ο Λευκός Οίκος ενέκρινε ένα εθελοντικό σχέδιο βασισμένο σε κανόνες που έχουν θεσπιστεί από το Industry Botnet Group ή IBG, μια ομάδα που αποτελείται από τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εμπορικούς οργανισμούς.
 
Ορισμένες από τις συστάσεις του Οργανισμού περιλαμβάνουν συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση των botnet σε διαφορετικούς τομείς και χώρες, προσπάθειες εταιρειών για την ανταλλαγή συμβουλών με άλλες επιχειρήσεις, καθώς και το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των χρηστών στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταπολέμησης των  botnet.
 
Η νέα καμπάνια για την καταπολέμηση των botnet ονομάζεται “Stop, Think, Connect” και έχει διάφορους χορηγούς όπως η Microsoft, το PayPal και η Google. Η Google επικοινώνησε επίσης με το Federal Trade Commission και την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ, για τη δημιουργία της καμπάνιας «Keep a Clean Machine», με σκοπό την ενημέρωση του μέσου χρήστη για την αντιμετώπιση, τον εντοπισμό και τη διαγραφή των botnet και άλλου κακόβουλου κώδικα.
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν εντάξει  στις μεθόδους του την ανταλλαγή και χρήση πληροφοριών προερχόμενων από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που οδήγησε στην επιτυχή εξάλειψη των δικτύων botnet.

Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε