Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Barcode και στο Facebook!

Οι QR κωδικοί εντάσσονται σιγά σιγά σαν επιλογή του Facebook!

Το QR σημαίνει “quick response” δηλαδή “γρήγορη αντίδραση” και είναι μια μορφή barcode που χρησιμοποιείται κυρίως για την «μεταφορά» πληροφοριών σε μια κινητή συσκευή.

 

Ο σχεδιασμός του barcode τους δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουν αρκετά δεδομένα κάνοντάς το εύκολο στα κινητά τηλέφωνα να διαβάσουν τα δεδομένα χρησιμοποιώντας απλά τις ενσωματωμένες κάμερες.

 

Οι εικόνες μπορούν στη συνέχεια να αποκωδικοποιηθούν από τις διάφορες QR εφαρμογές, που είναι διαθέσιμες για πολλές πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων και σχεδόν όλα τα smartphones.

 
Οι QR κωδικοί θα αρχίσουν να γίνονται πιο δημοφιλείς σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο με την εισαγωγή τους ως ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό στο Facebook, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κώδικες QR για το προφίλ τους ή τα Status τους.

 

Για την ώρα δεν μπορούμε ακόμα να δουν όλοι αυτό το νέο χαρακτηριστικό μιας και το Facebook δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Όμως φαίνεται ότι σε αρκετούς χρήστες άρχισε να εμφανίζεται κάτω απο την εικόνα του προφίλ τους, με την ονομασία “QR barcode” και “Get status QR barcode” εκεί που είναι οι φωτογραφίες ή τα βίντεο του χρήστη.

 

Το “QR barcode” θα δημιουργήσει ένα QR barcode για το προφίλ του χρήστη που επιτρέπει στους άλλους να μετακινηθούν γρήγορα στο προφίλ απο τα κινητά τους με μια απλή «σάρωση» του κωδικού.

 

Το άλλο μάλλον είναι λίγο άχρηστο για τους απλούς χρήστες. Όμως για τις εταιρείες που έχουν σελίδα στο Facebook οι QR κώδικες θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αφίσες, τηλεοπτικές διαφημίσεις και θα οδηγούν τους χρήστες στη σελίδα του Facebook της εταιρείας.

 Ένα παράδειγμα ενός “QR barcode”

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε