Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Battlefield 3 Review

Battlefield 3 Review

Το Newsit πήρε στα χέρια του τον πολυαναμενόμενο τίτλο της Electronics Arts, Battlefield 3.

Το Battlefield 3 σίγουρα ήταν από τους τίτλους που περίμεναν με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει εκατομμύρια gamers και αυτό αποδείχθηκε μάλιστα και από τις πωλήσεις που είχε το παιχνίδι από τη πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του.  

Με το που βάλεις το παιχνίδι στην κονσόλα, το πρώτο πράγμα που σου θυμίζει με το που ξεκινήσεις το single player, είναι το Call of Duty:Black Ops αφού κι εδώ ο χρήστης παίρνει το ρόλο ενός Αμερικάνου πεζοναύτη ο οποίος κατηγορείται από τους ανωτέρους του για την αποτυχία μίας στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράν και φυσικά για διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες.

Στην προσπάθεια των ανακριτών του να μάθουν την αλήθεια, ο χρήστης αναλαμβάνει το ρόλο του πεζοναύτη ή άλλων στρατιωτών που συμμετείχαν σε διάφορες αποστολές στο παρελθόν με σκοπό να αποκαλυφθεί τελικά η αλήθεια.

Το gameplay (στο single player πάντα) του παιχνιδιού είναι πολύ flat με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες να ολοκληρώσουν την αποστολή με διαφορετικό τρόπο ό΄πως γινόταν στον προηγούμενο τίτλο της σειράς καθώς επίσης και το γεγονός οτι η συνολική του διάρκεια στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας είναι κοντά στις 7 ώρες μάλλον δε θα ικανοποιήσει πολλούς παίχτες.

Εκτός όμως από το όχι και τόσο καλό single player το παιχνίδι προσφέρει μία μοναδική multipayer εμπειρία η οποία έχει κρατήσει τα βασικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων τίτλων και αλλάζοντας τα προς το καλύτερο με αποτέλεσμα το gameplay να γίνεται ακόμα πιο εθιστικό και λιγάκι πιο δύσκολο. Επίσης οι 9 multiplayer χάρτες που προσφέρονται, υπόσχονται μοναδικές μάχες μέχρι και 64 παικτών ανάλογα με το mode πάντα (Rush και Conquer και Team Deathmatch),

Ενώ τέλος ο παίκτης μπορεί πλέον να πάρει τον έλεγχο περισσότερων μοντέλων μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, τεθωρακισμένων και τζιπ.

Από πλευράς γραφικών η DICE έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στις λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η βρομιά στο κράνος του στρατιώτη όταν χτυπάει το φως να κάνει τον χρήστη να θέλει να την καθαρίσει και άλλα πολλά τέτοια μικρά.

Ο ήχος και αυτός είναι πολύ καλοσχεδιασμένος από τους διαλόγους των ηθοποιών μέχρι τα όπλα που ακούγονται και τις εκρήξεις φυσικά που βάζουν τον παίχτη μέσα στο παιχνίδι.

Το Battlefield 3 αποτελεί την ιδανική αγορά για όλους όσους θέλουν να αφοσιωθούν στην μοναδική online εμπειρία που προσφέρει μιας και το single player mode του δεν προσφέρει κάτι το καινούριο…

Γενικά:

  • Format: PS3, Xbox 360, PC
  • Εκδότης: Electronics Arts
  • Παίκτες: 1 (μεχρι 64 multiplayer mode)
  • Διανομή: CD Media
Βαθμολογία: 8.5

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε