Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Bill Gates θεωρεί απειλεί την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Bill Gates θεωρεί απειλεί την τεχνητή νοημοσύνη

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να θεωρούν απειλή την τεχνητή νοημοσύνη και να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις της. 

 
O Bill Gates, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ανθρωπότητα δεν ανησυχεί καθόλου για την περίπτωση που η τεχνητή νοημοσύνη γίνει ανεξέλεγκτη άποψη που έρχεται αντίθετη με αυτή ενός από τα κορυφαία στελέχη της Microsoft, Έρικ Χόρβιτς, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν βλέπει κάτι απειλητικό στην τεχνητή νοημοσύνη. 
 
Άλλωστε σύμφωνα με τον Χόρβιτς, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερευνητικών δραστηριοτήτων της Microsoft αφορά την τεχνητή νοημοσύνη πράγμα που όπως φαίνεται να απασχολεί τον ιδρυτή της Microsoft αφού όπως διευκρίνισε  ανήκει σε εκείνους  που ανησυχούν ότι αρχικά οι μηχανές θα κάνουν πολλές δουλειές για τους ανθρώπους και χωρίς να είναι πολύ έξυπνες όμως αν δεν το χειριστούμε σωστά, η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει αρκετά δυνατή για να αποτελεί πηγή ανησυχίας.
 
Τέλος υποστήριξε ότι αν ήταν νεότερος και εργαζόταν στην Microsoft, πιθανότατα θα είχε ασχοληθεί με το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης ενώ δεν παρέλειψε να να εκφράσει την αισιοδοξία του για την εταιρεία που ίδρυσε και έγινε διάσημη χάρη στα Windows.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε