Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

To Bitcoin θα νομιμοποιηθεί στη Ρωσία;

bitcoin

Νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το Bitcoin αλλά και τα υπόλοιπα κρυπτνομίσματα ετοιμάζει η Ρωσία 

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Anton Siluanov, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως είναι το Bitcoin, είναι πραγματικά και δεν έχει κανένα νόημα η απαγόρευσή τους, ούτε και o έλεγχός τους και γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένεται να ευνοήσουν όλους όσους χρησιμοποιούν ή επενδύουν σε αυτά.

Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο και στη συνέχεια το μόνο που θα κάνουν οι αρχές της Ρωσίας για να μην υπάρξουν παράνομες συναλλαγές, είναι  να ζητάνε από κάθε αγοραστή κρυπτονομισμάτων να δηλώσει τα στοιχεία του σε κάποιο αρμόδιο φορέα.

Η κίνηση αυτή της Ρωσίας είναι πολύ σημαντική μιας και ήδη πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν εδώ και καιρό να βρουν τρόπους να περιορίσουν και να ελέγξουν τη διάδοση των κρυπτονομισμάτων ενώ άλλες πιο προχωρημένες χώρες δεν έχουν αποκλείσει τα ενδεχόμενα παράλληλης χρήσης με τα εθνικά νομίσματά τους.

Όπως και να έχει πάντως η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ δεν είναι απίθανο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον τα χρήματα να μην είναι όπως  τα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα…

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις