Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Botnet για smartphones επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες στην Κίνα

Botnet για smartphones επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες στην Κίνα

Οι ερευνητές ασφάλειας λένε ότι έχουν ανακαλύψει ένα τεράστιο botnet, το οποίο τρέχει σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανυποψίαστους χρήστες κινητών τηλεφώνων smartphones στην Κίνα.

 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι συσκευές είχαν μολυνθεί από έναν ιό που βασίζεται σε Trojan και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2011.
 
Το botnet επιτρέπει στους επιτιθέμενους την απομακρυσμένη πρόσβαση στα smartphones και την χρήση αυτών για οποιοδήποτε σκοπό.
 
Η προειδοποίηση αυτή έρχεται διότι, η χρήση του διαδικτύου μέσω κινητών τηλεφώνων στη χώρα έχει αυξηθεί και συνεχώς αυξάνεται(18% περισσότερο από πέρυσι).
 
Σύμφωνα με τη China Internet Network Information Center (Cinic), υπάρχουν περισσότεροι από 420 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων τώρα στη χώρα.
 
Η άνοδος αυτή είναι λογικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών όπως του διευθύνων σύμβουλου της Apple, Tim Cook.
 
Το τελευταίο κρούσμα έχει αυξήσει τις ανησυχίες σχετικά με τις μη εγκεκριμένες εφαρμογές από τρίτους στα καταστήματα, σε συνδυασμό με την άγνοια των χρηστών και τις πιθανές απειλές που μπορεί να υπάρξουν.
 
Σε αντίθεση με το κλειστό σύστημα της Apple για τις εφαρμογές, όπου η εταιρεία θα πρέπει να εγκρίνει όλα τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημά της, η πλατφόρμα της Google είναι σχεδόν ελεύθερη.
 
Στην Κίνα συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές, έφτασαν στο σημείο να προειδοποιήσουν τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διορθώσουν τις αδυναμίες ασφάλειας που υπάρχουν στις εφαρμογές των καταστημάτων τους.
 
Παρά τις προειδοποιήσεις πιστεύεται ότι το Trojan συνεχίζει να λειτουργεί σε αρκετά τηλέφωνα, πολλαπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το botnet.
 
Οι χρήστες έχουν ενημερωθεί να παρακολουθούν της κλήσεις τους και τα αρχεία καταγραφής δεδομένων για τυχόν ασυνήθιστες δραστηριότητες.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε