Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

CES 2013: Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Sony!

CES 2013: Αυτά είναι τα νέα προϊόντα της Sony!

Στην έκθεση CES 2013, η Sony αποκαλύπτει μία μεγάλη σειρά νέων προϊόντων και τεχνολογιών, που γεφυρώνουν το σύνολο των καταναλωτικών προϊόντων και προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία ψυχαγωγίας – μέσα ή έξω από το σπίτι.  

 
Οι καινούργιες συσκευές της Sony έχουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό για όλους, από δυνατότητα Wi-Fi, συνδεσιμότητα Internet και εύχρηστη λειτουργία One-touch με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), μέχρι ανάλυση HD, 3D, 4K και πολλά άλλα.
 
Από τις πρωτοποριακές καινοτομίες στα smartphone, τα tablet και τους υπολογιστές, μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση και στην τεχνολογία 4K, και τις συνδεδεμένες τηλεοράσεις (connected TV), η Sony, στη φετινή έκθεση CES, παρουσιάζει προϊόντα που βασίζονται στην επιθυμία των καταναλωτών να συναναστρέφονται διαδικτυακά και να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και τους συγγενείς τους σε διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές. Είναι ξεκάθαρο, ότι δίνεται έμφαση στη συνδεσιμότητα, στις εξαιρετικής ποιότητας εικόνες και ήχο και στο μοναδικό μείγμα ηλεκτρονικών, περιεχομένου και υπηρεσιών δικτύου.
 
Οι νέες τεχνολογίες της Sony, που προβάλλονται στην έκθεση CES, αποτελούν την αποκορύφωση της πολυετούς καινοτομίας της στο σχεδιασμό και την κατασκευή, ενώ βασίζονται πάνω σε προϊόντα που αποτέλεσαν ορόσημο, και τα οποία έφερε στην αγορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες η Sony, όπως τους πρωτοποριακούς φορητούς υπολογιστές VAIO με οθόνη αφής, την τολμηρή είσοδο της Sony στις τηλεοράσεις 4Κ με το μεγαλύτερο έως σήμερα μοντέλο – την τηλεόραση BRAVIA, 84 ιντσών, 4K LED – και μία βραβευμένη σειρά νέων ψηφιακών προϊόντων οπτικής απεικόνισης. Αυτές οι τεχνολογίες, και πολλά ακόμα, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των καινούργιων προϊόντων της Sony στην έκθεση CES, και για το 2013.
 
Τα Smartphone Xperia της Sony στην έκθεση CES 2013

Η Sony παρουσιάζει το καινούργιο της κορυφαίο smartphone, το Xperia Z, το οποίο συνδυάζει εξαιρετικές προδιαγραφές με τα καλύτερα στοιχεία της Sony και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, έτσι ώστε θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε «superphone». Το Xperia Z περιλαμβάνει Full HD οθόνη 5 ιντσών με 1080p Reality Display, διαθέτει τεχνολογία Mobile BRAVIA® Engine 2, της Sony, για εξαιρετικά ευκρινείς προβολές, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon™ S4 Pro, για εκτέλεση πολλαπλών εργασιών, φωτογραφική μηχανή, για γρήγορες λήψεις 13 megapixel, και 4G LTE, για πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες στην ψυχαγωγία σας.

 
Το εξαιρετικό μοντέλο Xperia Z διαθέτει χαρακτηριστικά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony, καθώς και τον επεξεργαστή Exmor RS για κινητά, τον πρώτο επεξεργαστή εικόνων, παγκοσμίως, με βίντεο με υψηλό δυναμικό εύρος (High Dynamic Range – HDR) για smartphone, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να γυρίζουν όμορφα βίντεο αλλά και να βγάζουν ωραίες φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες με έντονο οπίσθιο φωτισμό. Χάρη στη νέα λειτουργία STAMINA της μπαταρίας, της Sony, ο χρόνος αναμονής αυξάνεται κατά, τουλάχιστον, τέσσερις φορές, σε σχέση με τα μοντέλα των ανταγωνιστών, ενώ χάρη σε εφαρμογές μέσων της Sony, όπως τις “WALKMAN”, Album και Movies, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν, να μοιράζονται και να αναπαράγουν περιεχόμενο με εύκολους και κοινούς χειρισμούς και με μία όμορφη διασύνδεση, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στον υπολογιστή, το tablet και το smartphone.

Μέσω του Sony Entertainment Network, το μοντέλο Xperia Z, καθώς και άλλες συμβατές συσκευές, παρέχει πρόσβαση στους καταναλωτές σε πάνω από 18 εκατομμύρια τραγούδια και περισσότερες από 100.000 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο. Επιπλέον, το νέο τηλέφωνο είναι ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο σε βάθος ενός μέτρου, για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτά.

 
Η Sony ανακοίνωσε, επίσης, το μοντέλο Xperia ZL, με μικρότερο σχήμα, αλλά με τις ίδιες δυνατότητες, όπως το Xperia Z, για μία ανυπέρβλητη εμπειρία ψυχαγωγίας, το οποίο θα διατεθεί μόνο σε επιλεγμένες αγορές.
 
Τα καινούργια προϊόντα της Sony, όπως τα smartphone Xperia Z και Xperia ZL διαθέτουν, επίσης, μία εξαιρετική τεχνολογία, που υπάρχει σε πολλά από τα νέα προϊόντα της Sony, τα οποία παρουσιάζονται στη CES 2013, τη λειτουργία One-touch, που βασίζεται στην τεχνολογία NFC και αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να συνδεθείτε ασύρματα, να απολαύσετε μουσική, φωτογραφίες και βίντεο από το smartphone σας.  
 
Η Sony διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά συσκευών με ενεργοποιημένο NFC με ενσωματωμένες λειτουργίες One-touch, όπως το σύστημα οικιακού κινηματογράφου Blu-ray disc, τη μπάρα ηχείων, τα ασύρματα ηχεία και άλλα προϊόντα οικιακών συστημάτων ήχου, ακουστικά, φορητά ηχεία και κινητές συσκευές. Το Personal Content Station της Sony, είναι μια συσκευή χωρητικότητας 1TB, την οποία μπορούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν, για να διαχειρίζονται τις πολύτιμες αναμνήσεις τους, με τη λειτουργία One-touch. Μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σε ένα οικιακό δίκτυο, ώστε να αποθηκεύετε, να προβάλετε και να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο από smartphone και tablet, όπως τα μοντέλα Xperia της Sony.  
 
Η λειτουργία One-touch συνδέει, επίσης, smartphone με επιλεγμένες τηλεοράσεις  BRAVIA της Sony. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκινησία στα συστήματα οικιακού κινηματογράφου, η Sony περιλαμβάνει την τεχνολογία NFC στα νέα ασύρματα ηχεία της Bluetooth (μοντέλα SRS-BTX500, SRS-BTX300, και το πολύ ελαφρύ SRS-BTV5). Ακόμα και τα ακουστικά της Sony προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας One-touch, αρχής γενομένης από το νέο μοντέλο ακουστικών με στηρίγματα κεφαλής MDR-1RBT, το οποίο διαθέτει τη μοναδική δυνατότητα mirroring σε smartphone.
 
Η 4K της Sony στην έκθεση CES 2013

Με περισσότερο από τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν των σημερινών τηλεοράσεων HD, η τεχνολογία 4K προσφέρει μία πιο δυναμική εμπειρία τηλεθέασης που σας καθηλώνει. Όσον αφορά στην 4K, η Sony κατέχει την πρωτιά και σκοπεύει να τη διατηρήσει και στη φετινή CES.

Η Sony ξεκίνησε την επανάσταση της τεχνολογίας 4K, παρουσιάζοντας τον πρώτο εμπορικό προβολέα 4K για κινηματογράφους – πλέον, περισσότεροι από 13.000 προβολείς 4K είναι εγκατεστημένοι σε κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο – και την πρώτη επαγγελματική κάμερα που παράγει περιεχόμενο 4K, την F65. Με έναν οικιακό προβολέα 4K, μία πλήρη σειρά προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας με δυνατότητες 4K, στην οποία περιλαμβάνεται η τηλεόραση 4K LED, 84 ιντσών, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα – άλλη μία πρωτιά για την κατηγορία 4K – η Sony προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα 4Κ, που καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να υποσχεθεί.

 
Η Sony αποκαλύπτει δυο νέα μοντέλα τηλεοράσεων 4K LED με οθόνες 55 και 65 ιντσών (τη σειρά X9000A), τα οποία θα κυκλοφορήσουν φέτος την άνοιξη, και τα δυο προσφέρουν εξαιρετική ανάλυση 4Κ, αλλά σε πιο προσιτές τιμές, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την εμπειρία 4Κ ένα ευρύτερο κοινό.
 
Η Sony συνδυάζει την τεχνολογία 4K με μία άλλη τεχνολογία προβολής, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος, την OLED. Η Sony κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, παγκοσμίως, το 2007 την τηλεόραση OLED, 11 ιντσών, για καταναλωτές, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις εμπορικές αγορές με πιο μεγάλες επαγγελματικές οθόνες OLED. Στην έκθεση υπάρχει, ως έκθεμα, ένα πρωτότυπο τηλεόρασης 4K OLED 56 ιντσών, το οποίο επιδεικνύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τις εμπορικές τηλεοράσεις.
 
Στην έκθεση CES 2013, η Sony παρουσιάζει, επίσης, ένα πρωτότυπο της πρώτης εμπορικής βιντεοκάμερας 4K, καθώς και άλλες λύσεις οπτικής απεικόνισης με 4K, όπως το PlayMemories Studio, και την πρώτη σειρά, στο χώρο της, δίσκων Blu-ray με επεξεργασία 4K, από ήδη υπάρχουσες ταινίες.
Παραδοσιακά, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παρουσίας της Sony στις εκθέσεις CES, είναι τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων που εκτίθενται εκεί και αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές παρακολουθούν τηλεόραση, ικανοποιώντας, φέτος, την επιθυμία τους να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω των ενσωματωμένων οδηγών και από δευτερεύουσες συσκευές, όπως smartphone, tablet, ή υπολογιστή. 
 
Η καινούργια εφαρμογή TV SideView της Sony, χρησιμοποιεί τη συνδεσιμότητα με δεύτερη οθόνη για να προσφέρει μία εντελώς νέα, δυναμική διασύνδεση γραφικών μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να αλληλεπιδρούν με την τηλεόρασή τους, να προβάλλουν λίστες και να διαχειρίζονται ή να χειρίζονται ενσωματωμένες εφαρμογές στη μεγάλη οθόνη. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν την κοινωνική πλευρά της τηλεόρασης, μοιράζοντας σε πραγματικό χρόνο, τις εμπειρίες τους με άλλους. Η εφαρμογή TV SideView μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα universal τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση ή για να ελέγχετε άλλες συσκευές μέσω IR. Με το TV SideView μπορείτε, επίσης, να κάνετε αναζήτηση περιεχόμενου από διάφορες πηγές με την αναγνώριση φωνής.
 
Η Sony κρατά τη δέσμευσή της να αναπτύσσει καινούργιες τεχνολογίες οπτικής απεικόνισης, η πλέον πρόσφατη από αυτές είναι η Triluminos Display. Σχεδιάστηκε για να αποδίδει πιο ρεαλιστικά μπλε, πράσινα και κόκκινα χρώματα. Αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα τηλεόρασης 2K και 4K της Sony. Εκτός, όμως, από τις τηλεοράσεις, η Sony διευρύνει τη χρωματική παλέτα και στις φετινές σειρές της Cyber-shot και της Handycam, με την προσθήκη της τεχνολογίας TRILUMINOS Display, ενώ σχεδιάζει να την εισάγει και στην οικογένεια των φορητών υπολογιστών VAIO.
Πέρα από τις νέες εξαιρετικές προσθήκες στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot, προωθεί τη σύγκλιση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, των smartphone και των tablet με νέα μοντέλα, όπως τη φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-WX80. Με αυτό το μοντέλο, οι καταναλωτές μπορούν, εύκολα, να μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, κατευθείαν, από τη φωτογραφική μηχανή τους στο smartphone. Ένα άλλο καινούργιο προϊόν της Sony, που παρουσιάζεται στην CES, η compact φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-TF1, χάρη στο νέο ανθεκτικό σχεδιασμό της, αποτελεί το ιδανικό αξεσουάρ για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, τις οικογενειακές διακοπές, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Είναι αδιάβροχη (σε βάθος έως 10 μέτρα), ανθεκτική στη σκόνη, στα χτυπήματα και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Sony βελτίωσε, επίσης, τη σειρά βιντεοκαμερών Handycam με το χαρακτηριστικό Balanced Optical SteadyShot. Η νέα βιντεοκάμερα είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο προβολέα και έχει δυνατότητα Wi-Fi με την προσθήκη ενός προαιρετικού εξαρτήματος, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανεβάζουν εικόνες σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης μέσω smartphone ή tablet.

Τέλος, η Sony θα προσθέσει ένα νέο πρωτότυπο, για πρώτη φορά, στην τεχνολογία κιαλιών ψηφιακής εγγραφής. Πιο μικρό και πιο ελαφρύ, αυτό το πρωτότυπο θα έχει ένα σκόπευτρο με OLED και δυνατότητα για πολύ μεγάλη απολαβή, καθιστώντας δυνατή τη λήψη εικόνων στο σκοτάδι και βελτιώνοντας περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας. Θα είναι, ακόμα, ανθεκτικό στη σκόνη και splash-proof, ώστε να πληροί τις σκληρές απαιτήσεις της χρήσης σε εξωτερικούς χώρους.
 
Από την εύκολη κοινή χρήση του περιεχομένου, χάρη στη λειτουργία One-touch και την παρακολούθηση έξυπνης τηλεόρασης, μέχρι την εξαιρετική καθαρότητα εικόνας και ήχου, τα καινούργια προϊόντα και οι τεχνολογίες της Sony σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας του καταναλωτή.
 
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε