Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δείτε ποια διάσημα ονόματα χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση malware!

Δείτε ποια διάσημα ονόματα χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση malware!

Μια νέα παράνομη εκστρατεία email έχει κάνει την εμφάνιση της, χρησιμοποιώντας ονόματα διασημοτήτων, και αρχίζει να εξαπλώνεται ανά την υφήλιο μολύνοντας τους υπολογιστές των χρηστών με κακόβουλο λογισμικό οδηγώντας τους σε ταχέως αναπτυσσόμενα botnets.

Ονόματα όπως αυτά της Madonna και της Rihanna  χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για να κάνουν οι χρήστες κλικ σε κακόβουλες ιστοσελίδες που φιλοξενούνται σε ρωσικά domains. Σε περίπτωση που το κάνουν, τότε αυτόματα οι υπολογιστές τους γίνονται έρμαιο στα χέρια των εισβολέων. Στη συνέχεια ο υπολογιστής τους χρησιμοποιείτε για να μολύνει άλλους υπολογιστές και να μετατραπεί σε ζόμπι σε ένα botnet ή να είναι στην παράνομη συλλογή μολυσμένων υπολογιστών που ελέγχονται από κυβερνοεγκληματίες.
 
Κάνοντας κλικ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει ονόματα όπως η Pink, ο Justin Bieber ή Rihanna σίγουρα ενέχει κάποιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος όταν στο περιεχόμενο του μηνύματος περιλαμβάνεται κάποιο πρόσφατο σκάνδαλο ή κάποια άλλη μεγάλη είδηση. Οι επιτήδειοι παρακολουθούν συνέχεια την επικαιρότητα έτσι ώστε να παραμένουν ενημερωμένοι και την κατάλληλη στιγμή να διαθέσουν το κακόβουλο λογισμικό στους ανυποψίαστους χρήστες ‘’σερβίροντας’’ το με επίκαιρες ειδήσεις.
 
Στην τελευταία εκστρατεία malware χρησιμοποιήθηκαν ονόματα προσωπικοτήτων με θέματα όπως το ‘’FWD: Best of Madonna’ and ‘Justin Bieber fan’s suicide’’ προσπαθώντας να δελεάσουν τους χρήστες, τα οποία οδηγούσαν σε κακόβουλα ρωσικά domains ή σε ιστοσελίδες ψεύτικου καναδικού φαρμακείου
 
Στα μηνύματα spam πολλές φορές χρησιμοποιούνται και διάφορες λέξεις κλειδιά από κάποια επιτυχία ενός καλλιτέχνη όπως έγινε στην περίπτωση της Rihanna με τη λέξη “Umbrella”. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις γι΄αυτό και θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στα μηνύματα που σας προσκαλούν να τα ακολουθήσετε.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε