Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δείτε πως φτιάχνει η Nokia τους χάρτες της!

Δείτε πως φτιάχνει η Nokia τους χάρτες της!

Οι νέοι χάρτες της Nokia κυκλοφόρησαν και η εταιρία μας αποκαλύπτει πως τους δημιούργησε

Η νέα υπηρεσία χαρτών της Nokia κυκλοφόρησε για τις iOS συσκευές και ονομάζεται Nokia Here.
 
Mε αφορμή αυτό η φιλανδική εταιρία αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δημιουργεί τους χάρτες της.
 
Έτσι λοιπόν για την 3D χαρτογράφηση των δρόμων, η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα στόλο 45 οχημάτων (VolksWagen Jetta) τα οποία μοιάζουν αρκετά με τα αμάξια που χρησιμοποιεί η Google για το Street View, τα οποία εκτός από φωτογραφίες, μπορούν και αναγνωρίζουν την ακριβή θέση τους στον χάρτη, την κλίση του δρόμου και το υψόμετρο τους, ακόμα και τις πινακίδες των δρόμων.

 
Με αυτό τον τρόπο και φυσικά τα δεδομένα η εταιρία μπορεί και υπολογίζει τις διαδρομές για να μπορεί να δίνει στη συνέχεια, οδηγίες αλλά και συμβουλές πλοήγησης στο χρήστη.
 
Στο εσωτερικό των οχημάτων αυτών υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές και εξοπλισμός χαρτογράφησης ο οποίος κοστίζει 25.000$ ενώ στην οροφή κάθε οχήματος βρίσκεται μια συσκευή LIDAR (Light Detection and Ranging) η ποία με τη χρήση περιστρεφόμενων λέιζερ μπορεί να καταγράψει συνολικά 1.3 εκατομμύρια ψηφιακά σημεία κάθε δευτερόλεπτο και στη συνέχεια να αποδώσει τον κόσμο γύρω της σε τρισδιάστατη μορφή με τη βοήθεια πάντα πανοραμικής κάμερας 360 μοιρών. 

 
Επίσης τα οχήματα διαθέτουν στρατιωτικού βαθμού αισθητήρες μέτρησης αδράνειας ταχύτητας και προσανατολισμού, καθώς και κεραίες GPS για να μπορούν αν δίνουν το ακριβές σημείο που βρίσκονται. 

Τέλος τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο από επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι κάνουν μια συγκεκριμένη διαδρομή.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε