Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δείτε το νέο ηλεκτροκίνητο Beetle!

Η Volkswagen ανακοίνωσε το διθέσιό concept car, E-Bugster, στο North American International Auto Show in Detroit στο Ντιτρόιτ.

To E-Bugster Concept σχεδιαστικά είναι ίδιο με το νέο μοντέλο Beetle της εταιρίας με αρκετές μετατροπές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό του, διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW με απόδοση 116 ίππων, δίνοντάς του επιτάχυνση 0-100km σε 10,9 δευτερόλεπτα.

H μπαταρία του( 28,3 kWh), σύμφωνα με την εταιρία, του δίνει αυτονομία έως και 177 χλμ., με πλήρη επαναφόρτιση σε 35 λεπτά μέσω δικτύου τάσης 120V ή 240V.

Επίσης διαθέτει σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας το οποίο φορτίζει την μπαταρία κάθε φορά που ο οδηγός αφήνει το γκάζι (όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση), και περισσότερο κατά την πέδηση. Η διαδικασία αυτή απεικονίζεται στο ταμπλό, όπως και η κατάσταση της μπαταρίας, τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα και η χρήση ενέργειας.

Εκτός όμως από ηλεκτροκίνητο και διθέσιο το E-Bugster είναι και κατά τρία εκατοστά φαρδύτερο από το Beetle, ενώ και το ύψος έχει μειωθεί κατά 9 εκατοστά λόγω της ανασχεδιασμένης οροφής.

Το E-Bugster για την ώρα είναι ένα concept car όμως σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα ‘θελαν να το αποκτήσουν σύντομα.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε