Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Διέρρευσε από τους Anonymous ο κώδικας του Symantec Norton Utilities 2006

Διέρρευσε από τους Anonymous ο κώδικας του Symantec Norton Utilities 2006

Η Symantec εξετάζει φήμες που αναφέρουν ότι ο πηγαίος κώδικας των προϊόντων της έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. 

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο κώδικας του Norton Utilities 2006 έχει διαρρεύσει στο The Pirate Bay από μέλος των Anonymous με το ψευδώνυμο STUN.
Το συνοδευτικό κείμενο του δημοσιευμένου αρχείου αναφέρει:
 
«Όπως βλέπετε, όλα είναι πλήρως συμπιεσμένα με 7z, αλλά πιο είναι το περιεχόμενο; Ο πηγαίος κώδικας του Norton Utilities 2006, που φτιάχτηκε από μία από τις χειρότερες εταιρίες ασφάλειας στον πλανήτη, τη Symantec! Επίσης, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε αυτό είχε προγραμματιστεί πολύ πριν τη σύλληψη του Sabu. Ναι, McAfee και εσύ είσαι χάλια επίσης!».
 
Η Symantec, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι οι servers της είχαν παραβιαστεί, αλλά δήλωσε ότι είναι απίθανο να επηρεαστούν οι πελάτες της από την επίθεση.
 
Η εταιρία είπε ότι διερευνά την υπόθεση. «Η Symantec είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του κόσμου και δέχεται επιθέσεις σε καθημερινή βάση. 
 
Παίρνουμε κάθε αναφορά στα σοβαρά και έχουμε μια διαδικασία σε εξέλιξη για τη διερεύνηση κάθε περιστατικού», είπε ο εκπρόσωπος της Symantec, σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στο TechWeekEurope.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε