Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δωρεάν προστασία δεδομένων απο τη Google

H Google υπόσχετε να σας επαναφέρει τα δεδομένα σας σε περίπτωση που τα χάσετε.

Η Google ανακοίνωσε στο blog της ότι μπορεί να κάνει backup των δεδομένων σε όσους χρήστες του Gmail και των υπόλοιπων υπηρεσιών της το επιθυμούν.

 

Με αυτό τον τρόπο προσφέρει μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την ανάκτηση δεδομένων μετά την κατάρρευση ενός υπολογιστικού κέντρου.

Σύμφωνα με υπεύθυνο της εταιρείας, τα δεδομένα θα αποθηκεύονται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά υπολογιστικά κέντρα. Έτσι αν υπάρξει πρόβλημα σε ένα από αυτά η Google θα μεταφέρει αυτόματα τα δεδομένα σε ένα άλλο.

Η λήψη διπλών αντιγράφων υποστηρίζεται για όλες τις εφαρμογές της Google, όπως τα Gmail, Calendar, Docs και Google Sites.

 

Πολλές ακόμα εταιρίες παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες μόνο που το κόστος φτάνει και τα 500 δολάρια για την αποθήκευση 25GB δεδομένων.

 

Η Google όμως μπορεί και προσφέρει αυτή την υπηρεσία δωρεάν, επειδή διαθέτει πολλά μεγάλα και γρήγορα υπολογιστικά κέντρα ανά τον κόσμο.

 

Με αυτόν τον τρόπο η Google επιχειρεί να δελεάσει περισσότερες εταιρείες ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε