Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκμετάλλευση ευπάθειας του Internet Explorer από κινέζους hackers

Εκμετάλλευση ευπάθειας του Internet Explorer από κινέζους hackers

Η ιστοσελίδα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις ΗΠΑ δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση, πιθανότατα από κινέζους hackers. 

Οι hackers χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό μια πρόσφατη ευπάθεια που είχε εντοπιστεί στον Internet Explorer και χρησιμοποιείται για διαδικτυακή κατασκοπεία.
 
Σύμφωνα με ερευνητές της Fireeye, ένα κακόβουλο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα εκμεταλλεύεται την έκδοση 8.0 του Internet Explorer για να παραβιάσει συστήματα windows των επισκεπτών. Οι ερευνητές δεν μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερα για τη μέθοδο της επίθεσης, καθώς η Microsoft εργάζεται πάνω στην ευπάθεια.
 
Μόλις το σύστημα παραβιαστεί, οι hackers αναζητούν πολύτιμες πληροφορίες από τους υπολογιστές, κάτι σαν ηλεκτρονική κατασκοπεία. Το FBI είχε ενημερωθεί για την επίθεση και ερευνά την υπόθεση. 
 
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR) είναι μια από τις ελίτ οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με συμμετοχή περίπου 4.700 αξιωματούχων, πρώην αξιωματούχων, δημοσιογράφων και άλλων. 
 
Στα μέλη του περιλαμβάνονται ο Brian Williamsτου NBC, η ηθοποιός του Hollywood Αντζελίνα Τζολί, καθώς και γερουσιαστές.
 
Η εταιρεία, διαβεβαίωσε ότι ο κακόβουλος κώδικας εμφυτεύτηκε στο διακομιστή χρησιμοποιώντας κινεζική γλώσσα Mandarin. Στην περιγραφή των κακόβουλων αρχείων της MD5, βρήκαν απλοποιημένα κινέζικα , τα οποία μεταφράζονται σε .
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε