Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εντοπίστηκε νέο κατασκοπευτικό malware!

Εντοπίστηκε νέο κατασκοπευτικό malware!

Ερευνητές ανακάλυψαν ακόμη ένα εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιείται για στοχευμένη κατασκοπεία κατά της Μέσης Ανατολής.

 
Το νέο malware είναι σε θέση να κλέψει τραπεζικά στοιχεία, και σε πιο ακραίες περιπτώσεις μπορούμε να εικάζουμε ότι πρόκειται ίσως και για τον επόμενο Stuxnet.
 
Το Gauss (έτσι είναι το όνομα του συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό), ανακαλύφθηκε από αναλυτές του «KasperskyLab» στην Ρωσία . Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Gauss, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Γερμανό μαθηματικό «Carl Friedrich Gauss» (19ος αιώνας), βασίστηκε στην ίδια πλατφόρμα με τον ιό Flame.
 
«Ο Flame, καθώς και ο Stuxnet, πιστεύεται ότι είναι προϊόντα συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Όπως ο Flame, έτσι και ο Gauss περιλαμβάνει διάφορες ενότητες έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί για να επιτεθεί στο σύστημα-στόχο πολλαπλούς τρόπους», εξήγησε ο «Roel Schouwenberg», ερευνητής της Kaspersky στο SC Magazine την περασμένη εβδομάδα.
 
Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν προχωρήσει την ανάλυση τους μόνο μέχρι το σημείο να εντοπίσουν στον “Gauss” την δυνατότητα να «κλέβει» κωδικούς πρόσβασης.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε