Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση Έλληνα hacker σε αξιωματικούς διωκτικών αρχών!

Επίθεση Έλληνα hacker σε αξιωματικούς διωκτικών αρχών!
Κυβερνοεπίθεση σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων σχετιζόμενες με αξιωματικούς των διωκτικών αρχών πραγματοποίησε ο γνωστός Έλληνας hacker [PAOK].
 

 

Ο Έλληνας hacker στοχοποίησε και  αλλοίωσε επιτυχώς ηλεκτρονικά συνολικά τέσσερις (4) ιστοσελίδες που αφορούν Έλληνες αστυνομικούς και διωκτικές αρχές. 
 
Ο [PAOK], ένας από τους λίγους Έλληνες hackers που τον τελευταίο καιρό ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα της κοινότητας των hackers στην Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθέσεις υψηλού προφίλ σε ιστοσελίδες πολιτικών,οργανισμών και κομμάτων,  προχώρησε στις κυβερνοεπιθέσεις με στόχο όπως αναφέρει σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ηλεκτρονικό του μήνυμα προς το SecNews, “να αφυπνιστεί το αστυνομικό σώμα και να συμμαχήσει με τον Ελληνικό λαό”.
 
Οι κυβερνοεπιθέσεις με ταυτόχρονη αλλοίωση αφορούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:
 
 
Οι ιστοσελίδες αποτελούν κυρίως ιστοσελίδες σωματείων, συνδικαλιστικών οργάνων αλλά και απόστρατων Ελληνων αστυνομικών, τις οποίες επισκέπτονται καθημερινά αστυνομικοί τόσο από το Υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όσο και από τους προσωπικούς οικιακούς τους υπολογιστές.

ΔΕΝ έχει αποσαφηνιστεί αν ο hacker άντλησε και προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες Ελλήνων αστυνομικών ή χρησιμοποίησε την πλήρη πρόσβαση που απεκτησε στις ιστοσελίδες  για να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό σε προσωπικούς τερματικούς σταθμούς επισκεπτών αστυνομικών (επιθέσεις water holing)

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε