Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Επίθεση hacking με την βοήθεια …της Apple

Επίθεση hacking με την βοήθεια …της Apple

Επίθεση hacking δέχτηκε ο λογαριασμός iCloud ενός δημοσιογράφου του διαδικτυακού περιοδικού Wired. 

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο επιτιθέμενος παραβίασε το λογαριασμό του στο iCloud, υποκλέπτοντας το email του και στην συνέχεια απέκτησε την δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς, που ήταν συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο email.
 
Έτσι ο χάκερ κατάφερε να  διεισδύσει με επιτυχία στο iPhone, στο iPad, και στο ΜacBook Air του θύματος, παραβιάζοντας επίσης τους λογαριασμούς του σε Twitter και Gmail.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δημοσιογράφος στο προσωπικό του blog, ο εισβολέας απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό της υπηρεσίας iCloud, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης της Apple. 
 
O hacker, ισχυριζόμενος ότι είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου λογαριασμού, κατάφερε να επιτύχει την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, παραβιάζοντας στην συνέχεια όλους τους συσχετιζόμενους λογαριασμούς του θύματος.
 
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Αpple επέτρεψε στον επιτιθέμενο την πρόσβαση στον λογαριασμό, παρακάμπτοντας την τυπική διαδικασία ασφάλειας και πιστοποίησης ταυτότητας που απαιτούνται για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του χρήστη.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε